Trucuri ca parfumul să reziste mai mult pe piele în timpul verii

Trucuri ca parfumul să reziste mai mult pe piele în timpul verii

Sezonul estival vine cu provocările lui și în privința rezistenței parfumului pe piele. Celebrul parfumier Leighton Denny, care a lucrat cu vedete precum Kate Moss sau Penelope Cruz, ne învață cinci trucuri cu ajutorul cărora să prelungim mirosul esențelor preferate pe piele în timpul verii.

Hidratarea e esențială

E important pentru sănătate ca, în timpul verii, să bem foarte multă apă ca sp ne hidratăm. O piele intens îngrijită  ne ajută și să păstrăm mai mult timp pe piele mireasma unui parfum. Acest truc este foarte ușor de aplicat și se află la îndemâna oricui.

Loțiunea emolientă e de ajutor

Grăsimea produsă de piele păstrează moleculele parfumului. Așadar, cu cât pielea e mai hidratată, cu atât parfumul va rezista mai mult.

Reîmprospătează mirosul cu câteva pufuri

Căldura din timpul verii are un impact mare asupra longevității parfumului. Cu cât mercurul din termometre crește, cu atât mirosul se evaporă mai repede. Pentru a nu se pierde notele parfumului, Leighton Denny spune că cel mai bine ar fi să aplicăm mai puțin parfum, dar în mai multe reprize.

Aplicarea corectă se face pe toată suprafața corpului

Dacă aplici parfum pe o porțiune mai mare de piele, acesta va dura mai mult, decât dacă ai aplica mai mult pe o suprafață mică. Corect este să ținem sticla la circa 20 cm distanță de piele și apoi să pulverizăm. Nu freca zona parfumată, deoarece se distruge aroma. Aplică parfum în zonele în care simți pulsul, adică în spatele urechilor, la încheieturile coatelor, pe umeri și în spatele gâtului, la linia părului. Potrivit specialistului, patru „pufuri” sunt suficiente. Acesta mai spune că, pe măsură ce transpirăm, se pierde și mirosul parfumului.

 Parfumul nu se ține în soare

Orice parfum care este scos din cutia sa originală și este ținut în bătaia soarelui își va pierde „tăria” în câteva luni. De asemenea, dacă va fi ținut când la cald, când la rece, din cauza condensului parfumul își va pierde mirosul.

Esențele nu miros la fel pe toate persoanele

Parfumurile miros diferit, de la o persoană la alta. Și asta, pentru că fiecare dintre noi are propriul miros, care influențează, bineînțeles, mireasma parfumului. „Identitatea” mirosului nostru reprezintă un cumul de factori, și anume: factorul genetic, chimia pielii noastre, dieta, medicamentele pe care le luăm, nivelul de stres și, probabil cel mai important factor, temperatura corpului nostru.

COMMENTS

DISQUS: 0