88 de oameni și-au pierdut viața în incendiile din Grecia

88 de oameni și-au pierdut viața în incendiile din Grecia

Numărul morților crește de la o zi la alta în Grecia. O femeie de 42 de ani care se afla la terapie intensivă după ce a suferit arsuri majore în timpul incendiilor de vegetaţie a murit sâmbătă dimineaţa, ducând statistica deceselor cauzate de incendii la 88, scrie ekathimerini.com.

Vineri seara, autorităţile au identificat, de asemenea, corpurile unor gemene în vârstă de nouă ani şi ale bunicilor lor. Corpurile lor se află printre cele recuperate de autorităţi joi, ele fiind găsite pe o stâncă. Informaţia a fost difuzată la postul de televiziunea SKAI de către detectivul particular angajat de familie pentru a găsi copiii.

În total, 46 de adulţi, victime ale incendiilor, sunt trataţi în spitalele din Atena, iar nouă dintre ei se află la terapie intensivă. Doi copii rămân în spital, dar autorităţile au comunicat că rănile lor nu le pun în pericol viaţa.

La cinci zile de la declanşarea incendiilor, nu este clar numărul celor daţi dispăruţi.

Laboratorul Medico-Legal şi de Toxicologie din Atena a comunicat că a efectuat autopsia pentru 86 de cadavre, dintre care doar 25 au fost identificate.

Conform unor surse Kathimerini, în primele 48 de ore de la incendii, autorităţile au redactat mai multe liste cu persoanele dispărute, ceea ce înseamnă că aceiaşi oameni ar putea apărea de două sau de mai multe ori.

Cauzele incendiilor din Grecia

Incendiul din Grecia, care a furat peste 80 de vieți, se pare că este neglijența. În urmă cu doar câteva zile un incendiu s-a extins pe 98% din suprafața orașului Mati din Grecia, distrugându-l aproape în totalitate. Până în prezent, 87 dintre persoane au decedat, 11 se luptă cu moartea la terapie intensivă, iar în jur de 200 de oameni au fost răniți grav.

Totul ar fi început din cauza unui foc aprins din inconștiență de către un localnic, care a dat foc unor lemne.

Deși poliția l-a identificat pe făptaș, numele lui nu a fost făcut public, dat fiind faptul că toată această tragedie a provocat multă revoltă în întreaga lume. Suspectul ar fi încercat să-și ascundă fapta, el a pus apă peste lemnele aprinse de el, pentru a nu putea fi identificat.

Orașul Mati a fost distrus în proporție de 98%, iar foarte multe case au fost mistuitei de flăcări în întregime.

COMMENTS

DISQUS: 0