Cine este medicul Mihai Vidican, fondatorul clinicii stomatologice Smile Central?

Cine este medicul Mihai Vidican, fondatorul clinicii stomatologice Smile Central?

Povestea de succes a clinicii stomatologice Smile Central începe  in inima Ardealului, la Cluj – Napoca și se datorează profesionalismului, ambitiei și perseverentei fondatorului sau Dr. Mihai Vidican.  Singurul fiu al unei familii de medici,  Dr. Vidican a ales sa investească și sa aducă plus valoare sistemului medical clujean prin inaugurarea unei clinici stomatologice ultramoderne, Smile Central si prin perfectionarea continua a echipei si a tuturor serviciilor oferite.

In cadul clinicii sale inaugurate la finalul anului 2006 pacienții beneficiaza  de tratamente profesionale, cu tehnologie de ultimă generație efectuate de catre o echipă bine pregătită, în încercarea de a pune un zâmbet frumos pe chipul celor care aleg clinica Smile Central. Mediul este prietenos, iar tu nu vei simți nicio clipă că te afli in cabinetul unui doctpr, ci te vei simți ca la o întâlnire cu un prieten.

Medicul stomatolog Mihai Vidican militeaza continuu pentru preventie si încearcă să-si invete  pacientii să realizeze cât de importantă este vizita bianula la stomatolog, pentru a nu trata mai apoi probleme mai serioase. Sănătatea dinților influențează și calitatea vieții, iar fiecare pacient care trece pragul clinicii beneficiază de tratamente lipsite de dureri, servicii accesibile, grijă și deosebit de multă atenție în tratarea problemelor dentare. Dr. Mihai Vidican reușește să transforme orice zâmbet într-unul impecabil, care arată natural și, cel mai important, care este sănătos. După o vizita la Smile Central, vei putea zâmbi larg, cu încredere în sine și vei putea etala dinții albi, puternici și drepți.

 1. Stomatologia și, implicit, medicina dentară reprezintă pentru dumneavoastră un stil de viață. Este vreo diferență între Mihai Vidican civil și Mihai Vidican în uniformă medicală?

Halatul alb, de fapt, în genere, uniforma medicală a impus întotdeauna o anumită rigoare și o mare responsabilitate din partea celui care îl poartă. El însumează ani de studiu, examene, eșecuri, dar și nenumărate reușite care aduc medicul în postura de a fi un simbol în fața pacienților săi. În afara cabinetului menținem aceeași rigoare și atitudine, care vin la pachet în același timp cu profesia de medic. Trebuie să fim un bun exemplu în societate. De asemenea, fiecare, în mediul propriu, trebuie să încerce să aducă plus valoare, să își ajute semenii și să reprezinte un stâlp pentru societate, din toate punctele de vedere.

 

 1. Cum ați devenit medic stomatolog? Întotdeauna există o poveste care stă la baza acestei profesii sau o persoană al cărui exemplu este urmat. Cum a fost în cazul dumneavoastră?

Povestea începe încă din copilărie. Am crescut într-o familie cu tradiție în lumea medicală. Bunicii mei au fost medici, la fel și părinții mei. Mama este medic de familie, iar tatăl meu este neurochirurg. Încă de mic mergeam cu amândoi la locul de muncă, iar mediul de lucru al tatălui meu, cât și educația primită, m-au determinat să îmi doresc o carieră în Medicină. Din fire sunt foarte meticulos și atent la detalii. M-am gândit să urmez studiile Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca. În 2006 am terminat studiile, iar ulterior am urmat un program de master în Reabilitare Orală, în cadrul aceleași facultăți.

 

3.Sunteți un medic tânăr, cu peste 15 ani de experiență în domeniu, dar și fondatorul unei clinici stomatologice ultramoderne. Ce sacrificii sau compromisuri ați făcut pentru a reuși?

Am pornit la drum în 2006, cu un cabinet mic și simpatic, iar în 2010 am inaugurat actuala clinică. A fost un moment deosebit și un pas spre evoluție, din toate punctele de vedere, atât tehnologic, al manoperelor, aparaturii, cât și a mediului plăcut, care oferă o experiență minunată pacienților noștri. Imediat după criza financiară din 2008-2009 au urmat ani în care încă s-au simțit efectele acestui moment critic. Au fost ani de sacrificiu pe plan personal și profesional, însă, cu toate acestea, nu am făcut niciodată rabat de la calitatea serviciilor și materialelor folosite. Întotdeauna am avut o competiție cu mine însumi și mi-am dorit să fiu mai bun decât cel de ieri. Am investit enorm în dezvoltarea mea personală și profesională cu ajutorul cursurilor, conferințelor, congreselor naționale și internaționale. Din fericire, această atitudine am reușit să o insuflu și colegilor mei din echipa multidisciplinară pe care o am la clinică. Astfel, putem oferi servicii de cea mai înaltă calitate pacienților noștri. Chiar dacă au trecut 15 ani de atunci, sacrificiile continuă. Am devenit mai exigent cu mine, nu m-am abătut niciodată de la principiile solide pe care le am și, întotdeauna, voi face ceea ce consider că este cel mai bine pentru sănătatea orală a pacienților.

 

 1. Putem spune că Smile Central este un vis devenit realitate. Cum s-a întâmplat și ce urmează din punct de vedere al dezvoltării?

Cea mai frumoasă zi din cariera mea a fost cea când am deschis prima dată cabinetul. Lucram deja de doi ani în domeniu, încă de când eram în facultate și, alături de un prieten foarte bun, care este mentorul meu în această profesie, îmi doream să transform acest vis în realitate. Îmi doream ca pacienții să mă caute pe mine, ca medic stomatolog, să caute cabinetul meu.

Când vine vorba de a alege serviciile unei clinici stomatologice din Cluj-Napoca, Smile Central a câștigat încrederea pacienților încă de la început. Renumele clincii a fost bazat pe promptitudinea și complexitatea serviciilor oferite. Pacienții noștri nu vin doar din Cluj, ci din întreaga țară sau chiar din străinătate. Datorită raportului calitate-preț, care este extraordinar, tot mai multe persoane, din diferite părți ale țării sau ale lumii, apelează la Clinica Smile Central.

Totul pornește de la educație. În acest sens, pacienții ar trebui să înceapă de la ideea că prevenția este vitală. Controalele periodice la medicul stomatolog, care fac parte din serviciile de prevenție te pot scăpa de numeroase posibile complicații. Rezolvarea acestor probleme stomatologice te-ar putea costa poate de până la 10 ori mai mult, în comparație cu o consultație de rutină. În ceea ce privește partea financiară, pacientul trebuie să știe că împreună cu medicul pot fi găsite cele mai bune soluții de plată. Întotdeauna ne-am mulat pe nevoile și posibilitățile pacienților, indiferent de buget. Iar calitatea a primat de fiecare dată.

 

 1. Semnificația denumirii clinicii se subînțelege, dar ce înseamnă pentru dumneavoastră Smile Central?

Zâmbetul este în centrul atenției! Atât pentru tine, cât și pentru cei din jur, zâmbetul este deosebit de important. Este cartea noastră de vizită și unul dintre primele aspecte pe care o persoană le observă atunci când te cunoaște. Într-o lume în care aspectul exterior este foarte apreciat, un zâmbet perfect este un avantaj, indiferent de vârstă. În acest sens, Smile Central reprezintă o clinică importantă în Cluj, deoarece aduce cu drag, de peste 15 ani, zâmbete largi pe fețele pacienților.

 1. Să vorbim și despre pacienți acum. Care este profilul pacientului ideal pentru orice medic?

Zilnic, pragul cabinetului dentar este trecut de un număr mare de pacienți. Însă, sunt tipologii diferite, care trebuie abordate individual. Iar medicul trebuie să fie empatic, să aibă soluții optime pentru fiecare situație. Astfel, pacientul trebuie să fie deschis unei cooperări care presupune o discuție liberă, degajată, care va eficientiza ședințele de tratament. Mai mult, îi vor da medicului posibilitatea de a face o anamneză corectă și un plan de tratament cât mai detaliat.

Medicul trebuie tot timpul să abordeze pacienții cu solicitudine, fără regimuri preferențiale și să încerce să înțeleagă temperamentul și caracterul fiecăruia în parte. Psihologia pacientului este un aspect pe care îl luăm în considerare în deontologia stomatologică.

Din păcate, de cele mai multe ori, pacienții ajung la stomatolog când durerea este prezentă ori afecțiunile dentare sunt vizibile asupra danturii. Atunci apar și anxietatea, frica, urgența intervenției și dorința de a avea rezultate excepționale într-un timp scurt. Astfel, medicul trebuie să se adapteze fiecărui tip de comportament în parte. De aceea, comunicarea și munca în echipă sunt un aspect foarte important, esențial aș putea spune, pentru a avea un act terapeutic reușit în Clinica Smile Central.

Pacientul este rugat să aibă în vedere faptul că, dincolo de halatul alb, medicul stomatolog este și el om. De-a lungul experienței stomatologice, medicul întâlnește o paletă vastă de caractere. Pentru ca actul terapeutic să evolueze, trebuie să existe încă de la început un parteneriat între medic și pacient. Acesta din urmă trebuie să conștientizeze importanța prezentării la cabinetul stomatologic din timp, dar și să își însușească constructiv indicațiile medicului. Pentru o bună sănătate orală, pacientul trebuie, de asemenea, să urmeze întocmai sfaturile stomatologului.

 

 1. Că tot suntem la capitolul frici, cum credeți că a apărut teama de stomatolog? De ce credeți că au pacienții acest comportament evitant și amână vizita la medic, uneori, până când durerea devine insuportabilă?

În prezent, echipamentele moderne, instrumentele de înaltă calitate și anestezicele eficiente fac posibilă efectuarea unui tratament stomatologic de orice complexitate, fără durere și disconfort. Cu toate acestea, cei mai mulți pacienți încă se tem de medicul stomatolog. Orice durere experimentată anterior se poate transforma într-o fobie severă, care este dificil de eradicat. Însă, misiunea medicilor stomatologi de la Clinica Smile Central este de a ajuta pacienții noștri să scape de gândurile anxioase și să le arătăm că tratamentele noastre stomatologice sunt sigure și nedureroase.

 

 1. Care sunt cele mai des întâlnite afecțiuni dentare cu care se prezintă pacienții și care este cel mai important lucru pe care îl pot face aceștia pentru a rări vizitele la doctor?

Bolile cavității orale afectează cel puțin 3,58 miliarde de oameni din întreaga lume. Cariile dentare sunt cele mai frecvente afecțiuni dentare, după cum reiese din studiul „Global Burden of Disease 2016”, realizat de Organizația Mondială a Sănătății. Din cercetare reiese că 2,4 miliarde de oameni au carii, iar 486 de milioane sunt copii. Sănătatea orală este un indicator cheie al stării de sănătate, al bunăstării și al calității vieții. OMS definește sănătatea orală drept „o stare lipsită de dureri cronice la nivelul gurii, cancer de gât și cancer oral, infecții orale, boală parodontală (gingivită), carii, pierderea dinților și alte boli și tulburări care limitează bunăstarea psihosocială și capacitatea unei persoane de a mușca, mesteca, zâmbi, vorbi”. Pentru a realiza cât de gravă este neglijarea problemelor dentare, am realizat un top 6 al celor mai întâlnite afecțiuni ale cavității bucale.

Pe primul loc se poziționează caria dentară, iar de-a lungul vieții, cel puțin o dată apare la fiecare pacient. Unele sunt mai superficiale, altele afectează dinții în profunzime. Important este să ceri ajutor medicului sau să fie prevenite aceste afecțiuni. Dacă evoluția cariei este nesupravegheată de un stomatolog, problemele se vor agrava și vor fi distructive pentru sănătatea dentară. De la dureri insuportabile și până la căderea dinților, toate pot fi evitate, dacă se acționează la timp.

Căderea dinților este cauzată de o igienă dentară necorespunzătoare, afecțiuni dentare netratate sau traumatisme care pot să ducă la pierderea dinților. Când se ajunge în această situație, specialiștii echipei Smile Central vin în ajutorul pacienților cu tratament pe bază de implanturi. Acestea sunt singurele care mai pot readuce la viață zâmbetul.

O altă afecțiune foarte întâlnită este tartrul și placa bacteriană. Apariția tartrului reprezintă un pericol pentru sănătatea dentară a pacienților, dacă nu este curățat la timp, într-un mod corespunzător. Cel mai indicat este detartrajul efectuat în cabinetul unui medic profesionist. Dacă pe dinți se acumulează tartru și nu se face igienizare, acesta poate duce la numeroase afecțiuni. Bolile parodontale, gingivita, cariile, respirația urât mirositoare și chiar pierderea dinților foarte afectați se numără printre afecțiuni. Pentru a le evita, pacientul trebuie să apeleze la detartraj o dată la șase luni, dar și să respecte o rutină corectă de curățare a dinților. În Clinica Smile Central, pacienții beneficiază de tratamente corespunzătoare de igienizare completă și de indicații prețioase pentru un periaj corect.

Nedorita respirație urât mirositoare are un impact major asupra calității vieții pacientului. Halena, așa cum este definită în termeni științifici, este o problemă des întâlnită chiar și la persoanele care se spală des pe dinți. Această afecțiune poate fi cauzată de carii, lucrări protetice retentive, tartru și multe altele. De aceea este nevoie de un consult de specialitate și de un tratament adecvat, pentru a scăpa de această neplăcere.

Sensibilitatea dinților este caracterizată de disconfort în timpul ingerării unor alimente și băuturi reci, calde, dulci, dar și în timpul periajului sau folosirii aței dentare. Asta ne indică faptul că există o cauză care trebuie identificată și tratată. Poate fi vorba despre carii, afecțiuni gingivale sau alte afecțiuni care necesită tratament.

Foarte neplăcută, îngălbenirea sau decolorarea dinților este o afecțiune în care aceștia încep să se păteze. Cauzele sunt numeroase și includ excesul de fluor, acumularea de tartru și placă bacteriană, înaintarea în vârstă, fumatul, consumul anumitor medicamente sau alimente sau agenți cromofori (cu potențial de colorare a dinților). Prevenirea îngălbenirii nu este întotdeauna posibilă, în special atunci când este asociată cu bagajul genetic sau procesul de îmbătrânire. Însă, aceasta este singura excepție. În rest, pentru a nu avea dinți galbeni, pacienții trebuie să evite anumite alimente acide, care au conținut ridicat de tanin (ceaiuri, mere și pere roșii, vinul roșu, Cola), deoarece pot păta dinții. La Smile Central albim toți dinții, cu ajutorul procedurilor moderne.

(Sursă informații: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oral-health / https://www.verywellhealth.com/top-common-dental-problems-1059461 / https://www.webmd.com/oral-health/ss/slideshow-tooth-problems)

 1. Știm că în cadrul clinicii pacienții pot beneficia de tratamente din diverse ramuri ale stomatologiei. Care sunt acestea și cum funcționează?

În cadrul Clinicii stomatologice Smile Central ei au acces la o gamă variată de servicii. Dotarea cu aparatură modernă ne ajută să tratăm cazuri complexe și să oferim pacienților opțiuni de tratament potrivite nevoilor lor. Echipa multidisciplinară de medici stomatologi oferă soluții rapide, de la tratarea cariilor dentare grave, igienizare completă, albire profesională, tratament de estetică dentară și până la Implantologie și Chirurgie Orală.

 

 1. Trăim într-o eră a digitalizării și știm că vă place să țineți pasul cu tot ceea ce este nou. Aveți un cabinet virtual, unde oferiți servicii profesionale chiar și celor care nu sunt din Cluj sau nu pot ajunge fizic la Smile Central. Ce este diferit în cadrul cabinetului virtual?

Într-o perioadă în care timpul este una dintre cele mai importante resurse pe care le avem la dispoziție este foarte important să venim în sprijinul pacienților cu soluții inovative. Aceștia reușesc să economisească timp, pentru a fi cât mai eficienți posibil. Consider că sunt deosebit de importante viteza de reacție la elementele de noutate, precum și selectarea tehnologiilor, care au un potențial real de a genera plus-valoare pacienților. În acest context putem vorbi deja despre tratamentul de Telemedicină, prin care pacienții din țară sau din străinătate pot beneficia de o consultație telefonică sau de una prin apel video. Pe baza unei radiografii putem să ne facem o idee despre problemele pe care pacientul le are, să îi explicăm cu ce se confruntă și să îl orientăm spre un viitor plan de tratament. Însă, pentru acesta din urmă este nevoie de prezență fizică la Clinica Smile Central.

 

 1. Domnule doctor, vorbiți cu atâta pasiune despre munca dumneavoastră, încât îndrăznesc să vă întreb: ce sau cine ar fi Mihai Vidican fără profesia de stomatolog și fără Smile Central?

O să fiu foarte sincer. Pentru a fi medic sau medic stomatolog trebuie să ai o chemare specială în acest sens, iar eu iubesc ceea ce fac. Sunt mândru că am ales acest drum în viață, ca să pot fi artizanul unor zâmbete minunate. Pasiunea și dorința de perfecționare pentru a fi cel mai bun și mai experimentat sunt motoarele din spatele celei mai plăcute activități. Însă, nu totul înseamnă meseria și viața la cabinet. În afara cabinetului sunt tot acel Mihai Vidican pasionat de lucrurile și hobby-urile pe care le am. Încerc să mă bucur de fiecare moment alături de familie și prieteni. Sunt pasionat de fotografie, muzică bună, festivaluri și baschet, pe care l-am practicat la nivel profesionist 14 ani.

 

 1. Știm și noi, dar o spun și pacienții dumneavoastră că sunteți mereu cu zâmbetul pe bune. Mai mult, fiecare pacient este tratat ca și cum ar fi unic. Care este secretul și de unde vă luați energia?

Această energie minunată o are fiecare dintre noi. Fiecare pacient mulțumit, fiecare caz rezolvat, fiecare zâmbet readus pe fața pacienților mei îmi dă energie și încredere să merg mai departe, să pot face mai mult și mai bine pentru ei. De asemenea, așa cum am spus și puțin mai sus, în afara cabinetului îmi încarc bateriile și cu buna energie din viața de cuplu și hobby-uri.

 

 1. Ați spus-o și dumneavoastră, prevenția este arma împotriva oricărui inamic dentar. În final, ce recomandări aveți pentru cititorii noștri?

Într-adevăr, cel mai bine și mai important este să prevenim anumite boli, decât să le tratăm. Pentru noi, echipa Smile Central, cea mai importantă este grija pentru sănătatea orală pe termen lung a pacienților. Prevenția afecțiunilor abia apărute trebuie făcută din timp. Însă, noi spunem că niciodată nu este prea târziu. Cu cât acorzi mai multă atenție igienei orale și alimentelor consumate, cu atât sănătatea cavității tale bucale va fi mai bună. Însă, asta nu este tot. Vizita periodică la medicul stomatolog te va ajuta să îți păstrezi dinții curați și sănătoși. Nu uita de trecerea pragului cabinetului o dată la șase luni pentru igienizare completă și riguroasă.

Pentru că ne preocupă în mod constant sănătatea pacienților noștri le oferim o gamă de abonamente care permit prevenția dentară. Un abonament conține două ședințe, în cadrul cărora sunt realizate servicii de consultații, prevenție, în funcție de tipul de abonament achiziționat: Gold, Silver sau Platinum. Te vom anunța la fiecare șase luni când putem stabili întâlnirea. Așa că vei scăpa de grija programărilor la medicul stomatolog, vei economisi bani și vei contribui la sănătatea dinților tăi.

 

 

Adresa cabinetului stomatologic este: Strada Horea, numărul 40, Cluj-Napoca, iar datele de contact pot fi regăsite mai jos.

📧📞 [email protected] / 0264432220 / 0735868342 / 0757336825

https://smilecentral.ro

https://www.facebook.com/smilecentralcluj

https://www.instagram.com/smilecentralcluj/

 

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0