Reteta pentru sera de Revelion. Piept de curcan cu visine in foietaj cu sos fin de visine.

Reteta pentru sera de Revelion. Piept de curcan cu visine in foietaj cu sos fin de visine.

Artista Valentina Ionescu gateste BIO
Reteta usoara de week-end! File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras.
Cum se prepară gutuiata, una dintre cele mai aromate băuturi
Pui la cuptor si curcubeu cu legume
Cum influenţează muzica gustul brânzei

Reteta pentru sera de Revelion. Piept de curcan cu visine in foietaj cu sos fin de visine.

Daca faceti revelionul acasa, cu familia sau prietenii va recomandam sa-i surprindeti placut cu aceasta reteta minunata. Recomandarea ne-a fost facuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria.

 

Ingrediente preparat pentru 2 portii:

Piept de curcan- 400 gr

Visine proaspete sau congelate 200 gr

Foietaj-200 gr

Sare- 5 gr

Piper- 5gr

 

Ingrediente sos:

Visine proaspete sau congelate 200 gr

Miere- 50 gr

Unt -10 gr

Sare- 2 gr

 

Modul de preparare:

Pieptul de curcan se spala, se portioneaza la 200 gr si se bate cu ciocanul de bucatarie pentru a putea fi rulat.

Se ruleaza pieptul de curcan si visinele dupa ce au fost spalate pe marginea pieptului. Le rulam bine si strangem la capete dupa care condimentam. Facem asa cu ambele rulouri de curcan.

Apoi le bagam la cuptor sa se rumeneasca putin. (15 min, pe hartie de cuptor la 160 grade).

Dupa ce s-au rumenit le scoatem de la cuptor si le rulam cu foietajul. Foietajul il facem in forma de placinta si il strangem la capete dupa care il bagam la cuptor. ( 35 min, la 180 grade)

 

Mod preparare sos:

Visinele le punem pe foc cu putina apa, adaugam mierea, untul si sarea si lasam sa fiarba 10 min. Ulterior le dam prin blender pana ce obtinem un sos fin.

La decor va recomandam sa folositi si cateva visine intregi.

Restaurant Danke Bavaria.
Sos. Bucuresti-Ploiesti 162-164
Rezervari: 0732302303 | 0755802873

COMMENTS

DISQUS: 0