Zâmbetul inestetic își găsește rezolvarea.. la estetician! Ce este Gummy Smile și cum se tratează?

Zâmbetul inestetic își găsește rezolvarea.. la estetician!  Ce este Gummy Smile și cum se tratează?

Deşi am fi tentaţi să credem că orice problemă care ţine de dantură se rezolvă doar la dentist, aflaţi că de anumite aspecte se pot ocupa şi… esteticienii! Ştiaţi că un zâmbet care dezvăluie prea mult din gingie poate reprezenta un complex pentru mulţi dintre cei care îl poartă? Defectul are chiar şi un nume: Gummy Smile.

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul conceputului de frumuseţe integrată, Be Perfect, vă dezvăluie cum puteţi corecta zâmbetul gingival, cu ajutorul celor mai populare proceduri estetice la ora actuală.

 

 

CÂND APARE ZÂMBETUL GINGIVAL

Specialistul Alin Bortolini vă explică, înainte de toate, când poate apărea zâmbetul gingival: “Ne confruntăm cu Gummy Smile fie atunci când gingia acoperă în mod excesiv dinţii de sus, făcându-i să pară foarte mici, fie atunci când buza superioară este inserată prea sus, cu muşchi faciali prea puternci.

Fiecare situaţie necesită tratament specific. Aşadar, este foarte important ca expertul să identifice cauza, pentru a şti ce soluţie vă este potrivită.

 

 

GUMMY SMILE, CÂTE CAUZE, ATÂTEA SOLUŢII

Primul caz este unul mai special. De ce? Pentru că implică tăierea surplusului de gingie, pentru remodelare. Procedura poartă numele de Gingivectomie şi este una dintre cele mai eficiente rezolvări ale zâmbetului inestetic, dar, totodată, una extrem de rapidă şi puţin dureroasă, căci se face prin intermediul chirurgiei laser. Dinţii vor arăta mai lungi, tocmai datorită îndepărtării unei cantităţi de gingie. Utilizată frecvent în chirurgia estetică de astăzi, Gingivectomia era destinată până nu demult doar tratamentului bolilor parodontale.

În al doilea caz, aveţi la dispoziţie două soluţii mai simple pentru a rezolva zâmbetul gingival: ”O doză mică de toxină botulinică injectată în muşchii de la nivelul buzei superioare rezolvă aspectul inestetic! Într-un interval de 2-10 zile, muşchii care ridică buza superioară în timpul zâmbetului se vor relaxa, schimbând astfel linia zâmbetului.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Procedura nu durează mai mult de jumătate de oră, dar vine la pachet şi cu un alt avantaj: buza superioară îşi va păstra grosimea normală, chiar şi în timpul zâmbetului, deci nu va tinde să se subţieze, aşa cum se întâmpla anterior intervenţiei. „Pentru a menţine rezultatele, este necesar ca procedura să se repete o dată la 6 luni.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

O altă soluţie pentru cazurile uşoare spre medii este şi injectarea cu acid hialuronic. Un volum în plus conferit buzelor poate ascunde gingiile. Deşi rezultatul este vizibil imediat, va trebui să reveniţi pentru a reface procedura an de an, căci, în timp, acidul hialuronic este resorbit de organism.

Dacă însă nu vă plac vizitele periodice la cabinetul esteticianului, trebuie să ştiţi că aveţi la îndemână şi o soluţie permanentă, pentru un zâmbet cu adevărat frumos! Doctorul Alin Bortolini vă propune o intervenţie chirurgicală minimă:

 

„În timpul intervenţiei se scoate o bucată din ţesutul buzei superioare, totul realizându-se prin interiorul gurii, pentru a nu rămâne nicio cicatrice vizibilă la exterior. Ulterior, se suturează buza într-o poziţie mai coborâtă.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Astfel, buza nu va mai dezgoli gingia în timpul zâmbetului. Intervenţia se face cu anestezie locală şi durează maximum o oră.

 

 

Dacă stiţi că este timpul schimbării, Be Perfect vă invită la un consult. Clinica fondată de Alin Bortolini este despre a crea cea mai bună versiune a dumneavoastră!

Ca să vă familiarizaţi cu procedurile, înainte de a sosi la clinică, Alin Bortolini a lansat un canal de YouTube unic în România, unde puteţi urmări ce presupun cel mai importante intervenţii din lumea frumosului, prin intermediul unor clipuri video: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Pentru  detalii, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: [email protected], dar şi site-ul: https://beperfect.ro/.

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi Instagram!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0