Abdominoplastia, cum transformăm excesul de piele… în pătrăţele

Abdominoplastia, cum transformăm excesul de piele… în pătrăţele

Grăsimea din zona abdomenului nu are doar un aspect inestetic. În exces, reprezintă un pericol uriaş pentru sănătate: dublează riscul infarctului, chiar şi dacă nu sunteţi o persoană obeză, arată noi studii, şi asta din cauza distribuirii anormale a grăsimii. Ca să vă faceţi o idee, aflaţi că „prea mult” în acest context înseamnă o talie de peste 100 de centimetri la bărbaţi şi de peste 90, la femei.

 

În general, sportul şi dieta echilibrată sunt principalii aliaţi ai celor care vor să piardă kilograme şi să aibă un abdomen tonifiat. Doar că uneori şi ele au nevoie de… un sprijin în crearea taliei perfecte. Aici intervine esteticianul! Dacă v-aţi săturat să ascundeţi surplusul de grăsime sub haine, medicul specialist în Chirurgie Plastica şi Estetică, Alin Bortolini, fondatorul clinicii BePerfect, vă propune operaţia de abdominoplastie, alături de o echipă de specialişti cu experienţă vastă în chirurgia estetică:

 

„În cadrul intervenţiei pot fi eliminate şi cicatricile preexistente de la nivelul abdomenului (ex. cezariana). Abdominoplastia este o procedură care se poate asocia cu liposucţia, iar multor pacienţi le sunt recomandate ambele proceduri.”

 

ABDOMINOPLASTIA, IDEALĂ DUPĂ SLĂBIRE

Operaţia va întări muşchii şi va face ca abdomenul dumneavoastră să fie plat. Trebuie însă să ţineţi cont de un aspect extrem de important: procedura conturează corpul, nu este în sine o metodă de slăbire! În plus, ideal ar fi ca înainte să vă gândiţi la o astfel de intervenţie să reuşiţi să pierdeţi în greutate prin metodele clasice: dietă ori excerciţii fizice, pentru a obţine un număr de kilograme stabil. În cazul în care aţi slăbit prea mult, este posibil să aveţi nevoie de o operaţie mai complexă de chirurgie postabariatrică.

La BePerfect puteţi să vă faceţi o idee despre cum veţi arăta după această intervenţie, chiar înainte ca ea să se întâmple. Totul este posibil printr-o simulare digitală a operaţiei.

 

ABDOMINOPLASTIA, O INTERVENŢIE CHIRURGICALĂ MAJORĂ

 

Faţă de alte intervenţii, abdominoplastia este chiar o operaţie dificilă, care durează, în general, 3-4 ore. Pentru efectuarea ei, este nevoie de anestezie generală. Abdominoplastia presupune mai multe etape: inciziile, întărirea muşchilor, îndepărtarea pielii în exces şi închiderea inciziilor.

„O astfel de intervenţie chirurgicală lasă întotdeauna o cicatrice orizontală în porţiunea inferioară a abdomenului, de lungime variabilă, care este de obicei ascunsă în linia slipului şi o cicatrice circulară în jurul noului ombilic.”

Specialiştii recomandă ca această intervenţie să nu se facă în lunile iulie şi august. În general, vara reprezintă cel mai dificil anotimp pentru intervenţiile chirurgicale serioase, care au nevoie de un timp de recuperare mai lung.

 

RECOMANDĂRI ESENŢIALE ÎNAINTE DE OPERAŢIE

 

O consultaţie cu specialiştii în care vi se va explica tot ce presupune intervenţia este esenţială în general, dar mai ales în cazul celei de faţă.

„Vom face măsurători, vom discuta şi vom alege împreună cea mai bună variantă pentru tine. Ulterior se recomandă efectuarea unei ecografii abdominale şi analize de sange.

Nu doar doctorul, ci şi pacientul are un rol foarte important în recuperare, dar şi în optimizarea rezultatului intervenţiei. De aceea, este esenţial ca înainte de procedura propriu-zisă să respectaţi câteva reguli de bază:

-fără antiinflamatoare înainte cu 2 săptămâni

-fără anticoncepţionale înainte cu 4-6 săptămâni

-fără expunere excesivă la soare ori la solar

-fără fumat cu o lună înainte

-nu în timpul ciclului mentrual

-fără lichide ori alimente înainte cu 6 ore

Vorbim despre o operaţie care are câteva contraindicaţii clare: nu este recomandată în cazul celor care au boli de inimă, diabet, obezitate şi nici în cazul femeilor care intenţionează să rămână însărcinate.

În ceea ce priveşte numărul de kilograme eliminate, ele pot varia de la pacient la pacient. Important este ca indicele masei corporale obţinut să fie unul sănătos.  Sunt aspecte care vor fi lămurite tot în cadrul consultului iniţial, acolo unde specialiştii de la BePerfect vă vor răspunde la toate întrebările.

 

DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE RECUPERARE, DUPĂ INTERVENŢIE

 

O singură noapte veţi sta internat în spital după intervenţia de abdominoplastie,  iar următoarele două săptămâni trebuie să le petreceţi în repaus. Doctorul Alin Bortolini are o listă cu recomandări post-operatorii:

„Îti recomand ca în primele zile de recuperare să te odihneşti bine, să te hidratezi, mesele trebuie să fie uşoare, în cantitate mică şi regulate. În primele zile după operaţie trebuie urmat un tratament analgezic şi antibiotic timp de 5-7 zile. Iar ca şi nivel de durere, majoritatea pacientelor spun că a fost o intervenţie mai uşoară ca operaţia de cezariană”

Cât despre durere, ea va fi una medie. Cam după două săptămâni vor dispărea vânătăile şi umflăturile din zonele operate, însă cicatricile vor fi uşor roşii timp de luni întregi. Nu trebuie să uitaţi să purtaţi un corset elastic în următoarea lună jumătate, conform recomandărilor primite. Specialiştii asigură că efortul este răsplătit prin rezultate spectaculoase. După o astfel de intervenţie puteţi să vă cumpăraţi haine chiar şi trei măsuri mai mici!

 

Dacă vreţi să rezolvaţi problema grăsimii în exces, apelaţi doar la specialişti! Vă invităm pe site-ul BePerfect-  https://beperfect.ro/  – pentru detalii suplimentare şi liste de preţuri. Aveţi la dispoziţie şi numărul de telefon: 0767 373 328, dar şi adresa de mail: [email protected]

Urmariţi-l pe doctorul Alin Bortolini pe reţelele de socializare pentru galerii foto înainte şi după intervenţiile efectuate pacienţilor! Puteţi urmări pe canalul de youtube Be Perfect decursul operaţiei, sfaturile medicului înainte şi după dar şi testimoniale ale clienţilor!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

COMMENTS

DISQUS: 0