Cele mai populare intervenții estetice în rândul bărbaților. Doctorul Alin Bortolini a făcut clasamentul!

Cele mai populare intervenții estetice în rândul bărbaților. Doctorul Alin Bortolini a făcut clasamentul!

Ce vor bărbații de la medicul estetician? Este întrebarea la care ne propunem să răspundem în rândurile următoare, cu ajutorul unui expert în frumusețe. Doctorul Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică și estetică, ne spune că tot mai mulți reprezentanți ai sexului puternic trec pragul clinicii sale, Be Perfect, într-o eră în care felul în care arătăm a devenit atât de important. Dincolo de micile intervenții cu ajutorul botoxului sau al acidului hialuronic, să știți că bărbații apelează și la proceduri mai complicate, ca să sfideze trecerea timpului sau să rezolve probleme supărătoare, peste care nici măcar un stil de viață sănătos nu îi ajută să treacă.

 

CE ESTE GINECOMASTIA ȘI CUM PUTEM REZOLVA ACEASTĂ PROBLEMĂ?

Ginecomastia este una dintre cele mai frecvente probleme cu care bărbații se prezintă la cabinetul esteticianului. Reprezintă creșterea în dimensiune a sânului la bărbat și poate fi uni sau bilaterală, dureroasă sau nedureroasă.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: Deși nu este o problemă de sănătate gravă, ginecomastia poate fi un subiect extrem de sensibil pentru un bărbat, indiferent de vârstă, și asta pentru că, în mod ideal, pieptul în cazul reprezentanților sexului puternic ar trebui să fie plat și muscular, cu țesut glandular și adipos minim. Aproximativ 50-65% dintre băieții și bărbații din lumea întreagă sunt afectați de ginecomastie.

Ginecomastia se poate dezvolta în anumite situații: la naștere, însă ar trebui să dispară în numai câteva săptămâni, la pubertate, însă condiția ar trebui să se amelioreze în timp și la maturitate, la bărbații trecuți, în general, de 50 de ani, din cauza testosteronului în scădere și a acumulării de grăsime corporală.  

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Pentru a stabili că umflarea sânilor este ginecomastie, esențial este să facem un control amănunțit. Uneori, ginecomastia, adică mărirea sânilor prin creșterea țesutului mamar poate fi confundată cu adipomastia, adică mărirea sânului prin grăsime. În cazul ultimei, nu este nevoie decât de o liposucție și problema dispare.

Operația de ginecomastie, atât de căutată astăzi, este o procedură care se poate întinde pe două ore, necesitând anestezie generală și o zi de internare. În funcție de cât de mare este glanda mamară, există mai multe tehnici la care specialistul poate apela: liposucție, scoaterea glandei mamare prin zona inferioară a areolei sau combinarea celor două metode. În general, cicatricile sunt minime și greu de depistat, cu excepția cazurilor rare, care necesită incizii, ce lasă urme vizibile.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Pentru ca pielea să se adapteze noului contur al pieptului, este necesar ca pacientul să poarte un corset vreme de câteva săptămâni. Tot peste câteva săptămâni poate fi evaluat și rezultatul final al procedurii, când tumefierea se va reduce. Activitățile obișnuite pot fi reluate în două, trei zile de la intervenție.

 

OTOPLASTIA, LA MARE CĂUTARE PRINTRE BĂRBAȚI

Bărbații încep să apeleze la estetician și ca să rezolve un defect prezent încă din naștere sau care devine mai accentuat odată cu înaintarea în vârstă: urechile clăpăuge. Operația care ajută la îmbunătățirea formei, poziției și proporției urechii se numește otoplastie și are puterea să ne schimbe întreaga fizionomie.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: Pentru adulți, efectele nu sunt doar de ordin estetic, ci au și impact psihic și social. În cele mai multe cazuri, urechile sunt asimetrice, una fiind mai deformată decât cealaltă. Considerăm că există o problemă atunci când urechea este îndepărtată de cap mai mult de 40 de grade. Prin otoplastie, punem în echilibru proporția urechii în acord cu fața.

Poate vă întrebați care este cauza urechilor clăpăuge: aflați că la mijloc este vorba despre o malformație congenitală, un defect al cartilajului urechii care nu se dezvoltă așa cum ar trebui. Operația poate fi făcută chiar și după vârsta de șase, șapte ani, atunci când urechea a atins aproape dimensiunile definitive.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „La Be Perfect efectuăm operația de otoplastie sub anestezie generală. Intervenția durează aproximativ o oră, timp în care remodelăm cartilajul auricular și îl ancorăm pentru a apropia urechile de cap. Este o procedură care nu lase semne vizibile.

Intervenția nu necesită nicio zi de spitalizare, în cazul adulților. Imediat, după procedură, veți fi nevoiți să purtați permanent o banderolă elastică, timp de aproape o lună. Rolul ei este acela de a grăbi vindecarea. Otoplastia se numără printre intervențiile chirurgicale cu cele mai puține riscuri de complicații.

 

UN ABDOMEN PERFECT TONIFIAT NU SE OBȚINE DOAR LA SALĂ!

Știați că circumferința taliei este o preocupare majoră și pentru bărbați? Cei care nu pot scăpa de excesul de piele și de grăsime de la nivelul abdomenului iau în calcul, tot mai des, o intervenție specială, care întărește musculatura acestei zone.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Abdominoplastia poate reprezenta soluția ideală pentru o remodelare abdominală, oferind corpului acel aspect tineresc pe care cu toții îl căutăm. Este o intervenție care îmbunătățește, fără doar și poate, calitatea vieții și îi ajută pe pacienți să renunțe la hainele largi, sub care se ascundeau până la decizia de operație. De cele mai multe ori, bărbații care au pierdut un număr semnificativ de kilograme apelează la o astfel de procedură. De altfel, operația în sine nu este indicată celor care au depozite mici de grăsime.

Medicul Alin Bortolini recomandă, în unele cazuri, ca abdominoplastiei să îi se asocieze și liposucția, pentru o transformare spectaculoasă. Specialistul atrage însă atenția potențialilor pacienți că abdominoplastia nu este, în niciun caz, o intervenție chirurgicală de slăbit și nu trebuie să înlocuiască exercițiile fizice regulate. Rezultatele se obțin doar în combinație cu un stil de viață sănătos.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Vorbim despre o intervenție chirurgicală complexă, care se poate întinde pe patru ore și impune anestezie generală. O procedură de acest tip lasă întotdeauna o cicatrice orizontală în porțiunea inferioară a abdomenului, care este, de obicei, ascunsă în linia slipului și o cicatrice circulară în jurul noului ombilic. Intervenția îmbunătățește conturul abdomenului și taliei, prin îndepărtarea excesului de piele și a țesutului adipos, dar și prin ranforsarea peretului muscular abdominal.

Spitalizarea se poate întinde pe o săptămână, pentru siguranța și confortul pacientului. La patru, șase săptămâni de abia se pot vedea primele rezultate ale operației, vremea potrivită și pentru reluarea activităților normale.

 

Medicul Alin Bortolini, premiat în iulie 2022 cu cel mai recent trofeu  Excelență în chirurgie estetică, la Gala Health, Beauty and Lifestyle, vă așteaptă pe site-ul oficial al clinicii Be Perfect, pentru a descoperi intervențiile estetice ale momentului: https://beperfect.ro/, dar și pe canalul de YouTube, singurul din România care arată pas cu pas cum au loc procedurile chirurgicale: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini/featured

           

COMMENTS

DISQUS: 0