Cancerul de plămâni, diagnosticat și tratat prin înghețare

Cancerul de plămâni, diagnosticat și tratat prin înghețare

Ovarul artificial, soluția cercetătorilor danezi pentru infertilitate
Unul dintre cele mai folosite medicamente este un real pericol
Detox- Centru de slăbire rapidă și tonifiere, remodelare corporală și recuperare medicală ,, Mens sana in corpore sano „- Minte sănătoasă în corp sănătos ,la- Fit 4You Premier Spa Detox& Wellness Center
Ce trebuie sa faci pentru a optimiza capacitatea de munca a angajatilor tai? Afla acum!
Doctor pentru frumusețe și sănătatea ta! Acidul hialuronic! Inovație adusa acum de dr Chirurg Estetician Dana Vasilescu împotriva ,,atrofiei vaginale”(uscăciunea vaginala)-cu acid hialuronic -efect pozitiv asupra vieții sexuale a femeii.

O tehnică ultramodernă este folosită la Cluj în diagnosticarea și tratarea carcinomului pulmonar. Mărioara Şimon este primul şi singurul medic din ţară specializat în crio-terapie. Metoda, una revoluționară de altfel,  oferă pacienţilor o alternativă mai uşoară şi mai puţin dureroasă pentru investigaţii, dar şi pentru tratament.

În Cluj-Napoca există un aparat cu care cancerul pulmonar poate fi depistat mai uşor şi fără durere pentru pacient. Crioterapia şi criobiopsia sunt tehnici ultramoderne folosite la Spitalul Clinic de Penumoftiziologie din Cluj-Napoca de mai bine de un an. Avantajele pentru pacienţi sunt nenumărate: randamentul de diagnostic creşte la 90 la sută, iar tratamentul are o rată de vindecare mai ridicată decât prin terapiile convenţionale.

„Este o metodă relativ recentă – crioterapia şi criobiopsia. Cu ajutorul unei crio-sonde se îngheaţă ţesutul pulmonar din jurul sondei şi se extrage. Piesele sunt mult mai mari şi cu mai puţine artefacte. Sunt mult mai uşor de prelucrat şi cu randament diagnostic crescut. Şi, de asemenea, putem efectua dezobstrucţii, doar la tumorile care sunt pe căile respiratorii, deci nu putem pătrunde să tratăm cancerul în plămâni, doar pe căile respiratorii”, a explicat Mărioara Şimon, medic pneumolog şi bronholog.

Pacienţi din toată ţara vin să se trateze la spitalul din Cluj.

 

COMMENTS

DISQUS: 0