Căpșunele îmbunătățesc sistemul imunitar

O singură porție de căpșune asigură aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C al organismului. Aceasta este esențială în lupta împotriva infecțiilor și a diverselor boli, de la banala raceală la gripă. Vitamina C este și un antioxidant eficient, care neutralizează radicalii liberi, răspunzători de alterarea ADN-ului sănătos.

Scad tensiunea arterială

Căpșunele sunt o sursă bogată de potasiu, cel care contracarează efectele sodiului din organism, reducând tensiunea arterială. Pe lângă combaterea hipertensiunii, adică a bolilor cardiovasculare, o dietă bogată în potasiu contribuie la scăderea riscului de mortalitate timpurie.

Căpșunele tratează simptomele artritei și ale gutei

Radicalii liberi contribuie la accentuarea inflamării, a deteriorării mușchilor și a țesuturilor. În consecință, articulațiile nu mai funcționează la parametri normali, astfel că se acumulează toxinele, cele care duc la dezvoltarea artritei și a gutei. Antioxidanții din căpșune ajută la detoxifierea organismului și la reducerea inflamațiilor.