Căpșunele îmbunătățesc sistemul imunitar
O singură porție de căpșune asigură aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C al organismului. Aceasta este esențială în lupta împotriva infecțiilor și a diverselor boli, de la banala raceală la gripă. Vitamina C este și un antioxidant eficient, care neutralizează radicalii liberi, răspunzători de alterarea ADN-ului sănătos.
Scad tensiunea arterială
Căpșunele sunt o sursă bogată de potasiu, cel care contracarează efectele sodiului din organism, reducând tensiunea arterială. Pe lângă combaterea hipertensiunii, adică a bolilor cardiovasculare, o dietă bogată în potasiu contribuie la scăderea riscului de mortalitate timpurie.
Căpșunele tratează simptomele artritei și ale gutei
Radicalii liberi contribuie la accentuarea inflamării, a deteriorării mușchilor și a țesuturilor. În consecință, articulațiile nu mai funcționează la parametri normali, astfel că se acumulează toxinele, cele care duc la dezvoltarea artritei și a gutei. Antioxidanții din căpșune ajută la detoxifierea organismului și la reducerea inflamațiilor.
Căpșunele reglează nivelul zahărului din sânge
Aceste fructe au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu cauzează creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge după ce sunt consumate. Iar fibrele din căpșune ajută și la reglarea nivelului de glucoză. Căpșunele sunt esențiale într-o dietă echilibrată, deoarece reduc riscul apariției diabetului sau îmbunătățesc starea celor care suferă de această afecțiune.
COMMENTS