Cireșele te scapă de anemie și combat celulita

Cireșele te scapă de anemie și combat celulita

beneficiile consumului de cireșe sunt nenunărate, așa că ați face bine ca în perioada sezonului estival să le consumați mai des. Fructele nu sunt doar gustoase, ci ajută la prevenirea infecţiilor, a anemiei şi sunt un bun aliat împotriva insomniei și le ajută pe doamne să combată efectul pielii cu aspect de coajă de portocală.

Luptă cu anemia

Bogate în fier, cireşele pot fi un remediu natural eficient în cazul anemiei cauzate de lipsa de fier din organism. Fructele au o cantitate importantă din acest mineral, care favorizează procesele de oxigenare a creierului, îmbunătăţind activitatea cerebrală şi procesele de memorare, de atenţie şi de învăţare.

Te scapă de acnee

Datorită proprietăților antiinflamatoare și detoxifiante, cireșele sunt de ajutor și în tratamentul unor afecțiuni ale tenului. Acneea este o problemă des întâlnită de care puteți scăpa dacă vă faceți un obicei din a consuma cireșe. Antioxidanții din aceste fructe ajută organismul să lupte cu radicalii liberi, care duc și la apariția ridurilor.

Infecțiile pot fi prevenite cu cireșe

Datorită vitaminei C, aceste fructe ajută la întărirea sistemului imunitar. Aşadar, dacă vrei să capeți imunitate, consumă cireşe din belşug. Totodată, aceste fructe sporesc capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile.

De ajutor în caz de artrită

Cireșele reduc inflamațiile articulațiilor, ceea ce le face ideale pentru cei care suferă de artrită. Este indicat să consumați un pahar cu suc de cireșe zilnic, o lună, sau să măncați 200 de grame de fructe proaspete pe zi.

De asemenea, cireșele reduc riscul de apariție al atacurilor de gută, afecțiune care se manifestă prin dureri puternice la nivelul articulațiilor.

Cozile de cireșe tratează problemele renale

Dar nu doar cireşele au rol terapeutic, ci şi cozile acestora! Dacă până acum le aruncați, este momentul să pregătiți din ele remedii care au capacitatea de a ameliora problemele renale, cele ale tractului urinar sau cele digestive. Preparatele obţinute din cozi de cireşe sunt de mare ajutor şi când vine vorba de retenţia de apă în organism sau de neplăcutele infecţii urinare (cistite sau uretrite), iar asta datorită puternicului efect diuretic.

Ameliorează probleme digestive

Cozile de cireşe au şi efect astringent. De aceea, sunt recomandate atât în caz de diaree, cât şi în alte afecţiuni ale tubului digestiv. Infuzia se prepară din 40-50 g cozi peste care torni 300 ml apă fierbinte. Ţine vasul acoperit 8-10 minute, strecoară şi bea 1-2 căni pe zi. Indicat este să urmezi tratamentul până la dispariţia simptomelor. Ceaiul este bun şi în durerile de stomac, iar doza e bine să fie stabilită de fitoterapeut, în funcţie de gravitatea afecţiunii.

Aliat împotriva celulitei

Ceaiul de cozi de cireşe favorizează eliminarea apei din ţesuturi. Prepară decoctul dintr-un pumn de codiţe uscate la un litru de apă. Când apa fierbe, adaugă codiţele şi lasă la foc mic 30 de minute. Bea lichidul pe parcursul zilei. Cura poate fi de 3 săptămâni, iar efectele remediului cresc dacă incluzi în dieta zilnică cireşele.

Reduce durerile reumatismale

Pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de doctor, poţi să ţii şi o cură cu ceai de cozi de cireşe. Poţi folosi atât codiţe proaspete, cât şi uscate. Peste 3 linguri de cozi toarnă un litru de apă clocotită, lasă vasul acoperit 8-10 minute, strecoară şi bea 2 căni pe zi, după mese.

COMMENTS

DISQUS: 0