Compania Walt Disney, dată în judecată pentru discriminare

Compania Walt Disney, dată în judecată pentru discriminare

Maşina lui James Bond, scoasă la licitaţie
Spuma Party Weekend la Magic Place GRANT Aqua Park
Jennifer Lopez a ridicat sala in picioare la Premiile Billboard 2018
Chrissy Teigen a nascut. John Legend este tata de baiat
Emmy Awards 2016

Compania Walt Disney, un gigant în domeniul divertismentului, a fost chemată în instanţă. Motivul este discriminarea. Femeile sunt pl[tite se pare cu salarii mai mici decât cele oferite bărbaţilor pentru aceeaşi muncă prestată, arată bbc.com.

Casa de avocatură Andrus Anderson susţine că politicile corporatiste care stabilesc salariile noilor angajaţi în funcţie de cele pe care le-au primit aceştia în trecut sunt discriminatorii pentru femei.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, acţiunea în justiţie a fost declanşată în favoarea a două angajate pentru că Disney nu a pus la punct un mecanism care să verifice dacă femeile primesc acelaşi salariu ca bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată.

Compania Walt Disney respinge acuzaţiile

Plângerea depusă împotriva Disney arată că analistul financiar LaRonda Rasmussen a sesizat departamentul de resurse umane al companiei după ce a descoperit că şase bărbaţi care deţineau aceeaşi poziţie ca a ei în firmă erau plătiţi mai mult.

Reclamanta susţine că diferenţele au mers de la 16.000 de dolari pe an până la 40.000 de dolari. Cu toate că angajata a primit o creştere de salariu de 25.000 de dolari, suma câştigată de ea a rămas mai mică decât salariul mediu al colegilor săi bărbaţi. Compania Walt Disney respinge acuzaţiile și le consideră neîndreptățite.

COMMENTS

DISQUS: 0