Cravata este un accesoriu periculos! Îți poate afecta vederea

Cravata este un accesoriu periculos! Îți poate afecta vederea

Un simbol al eleganţei masculine, cravata strâns legată la gât nu produce doar disconfort posesorilor, ci și boli. Unii experţi cred că purtarea acestui accesoriu  este la fel de nocivă ca o pereche de pantofi mult prea mică. Expicația este simplă.

Prin purtatea unei cravate, venele sunt comprimate, iar sângele este împins şi se formează o presiune nesănătoasă la nivelul creierului. Nu o spunem noi, ci cercetătorii de la un institut din Germania, care au observat că alimentarea cu sânge a scăzut, în medie, cu 7,5% în cazul subiecţilor care au purtat cravată.

Fumătorii și vârstnicii, predispuși la boli de la cravată

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor nu reprezintă un risc major, cei care sunt deja predispuşi unei tensiuni arteriale crescute vor fi afectaţi. Printre ei sunt fumătorii şi persoanele în vârstă.

Chiar şi alte studii au arătat că purtarea unei cravate nu aduce niciun beneficiu pentru sănătate. Ba chiar poate provoca apariţia glaucomului, o afecțiune oculară cronică asociată cu creșterea presiunii intraoculare peste nivelul suportat de ervul optic care determină în timp deterioararea lui.

COMMENTS

DISQUS: 0