Cum îți menții silueta după ce ai slăbit?

Cum îți menții silueta după ce ai slăbit?

Știm cât de greu poate fi să îți menții silueta după ce ai ajuns la kilogramele dorite. Tentațiile alimentare apar la tot pasul și ai tendința de a renunța la mișcare. Prima regulă cu care trebuie să pleci la drum și de la care nu trebuie să te abați este că în momentul în care decizi să slăbești radical, este de fapt o decizie care îți va afecta total viața, schimbând-o în bine. Și asta fiindcă nicio dietă nu va face minuni pe termen lung, indiferent de numele ei, de țara în care a fost inventată sau de vedetele care au urmat-o. Este obligatoriu să îți schimbi stilul de viață, să renunți la alimentele care îți fac rău, să faci mișcare zilnic și să îți respecți organismul, cu bune și cu rele.

 

După un set complet de analize și o vizită la specialist, îți vei lua adio de la sedentarism și de la alimentele procesate. Ce vei mânca în timpul dietei va constitui 90% din alimentația ta și după ce o vei încheia, iar sportul trebuie făcut regulat, toată viața. Alege acele tipuri de mișcare care să îți facă plăcere: mersul energic spre serviciu, tenisul de câmp, alergarea ușoară sau orele de aerobic. Indiferent ce preferi, poți alege sporturi mai dinamice sau mai relaxate, însă important este să îl practici de cel puțin trei ori pe săptămână.

 

Cea mai mare greșeală a multor persoane care țin o dietă este că după cele câteva zile sau săptămâni în care slăbesc 10 sau 20 de kilograme, revin brusc la stilul de viață pe care îl aveau înainte, iar organismul nu reușește să mențină rezultatele.

Secretul menținerii greutății este organizarea! Mănâncă trei mese principale pe zi la intervale regulate și vei vedea că nu îți va mai fi foame tot timpul, iar metabolismul tău va avea un ritm mai accelerat. Fă o împărțire corectă a caloriilor și nutrienților pe mese. Mănâncă alimentele cu multe calorii în prima parte a zilei și lasă-le pentru cină pe cele mai ușoare. Hidratează-te, plimbă-te prin natură și evita înfometarea.

,,Când vrei, poți! Recomandarea mea este aceea de a avea grijă la cantitatea de alimente consumate, dar mai ales la calitate. Adică, hrănindu-te cu alimentele bogate în proteine, micronutrienți și fibre. Hidratându-te corect, odihnindu-te cât este nevoie. Nu uita să mergi periodic la medic și să faci mișcare. Nu este niciodată prea târziu să înțelegi într-adevăr cum se prezintă situația la 40-50-60 sau 70 de ani. Este înțelept să-ți pui niște întrebări ca să știi cum stai. Sunt sau nu sănătos? În ce stare fizică și psihică este organismul meu? Ce mănânc? Fac mișcare îndeajuns? Mă odihnesc suficient? Am timp și pentru mine? Acesta poate fi primul pas în obținerea stării de bine. Atunci când te hotărăști să faci bilanțul sănătății tale ești cu adevărat responsabil. Să-ți identifici obiceiurile nesănătoase și să pui accent pe nutriția corectă este cea mai bună decizie pe care poți să o iei!”, povestește terapeutul Carmen Barcan.

 

Menținerea greutății ideale este o provocare imensă, dar nu imposibilă!

 

În cadrul galei I Success – „Health, Beauty and Lifestyle 2021” ce a avut loc în luna martie, Carmen Barcan a primit încă un premiu pentru „Cel mai bun terapeut al anului 2021”.

Schimbarea începe acum!

Pentru a afla mai multe despre programul de schimbare a vieții demarat de Carmen Barcan, accesează:

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0