Ridurile de expresie, o problemă şi pentru bărbaţi: toxina botulinică a devenit tratamentul lor estetic preferat!

Ridurile de expresie, o problemă şi pentru bărbaţi: toxina botulinică a devenit tratamentul lor estetic preferat!

Şi bărbaţii au nevoie de botox! Este concluzia clară, dacă facem o radiografie rapidă a clinicilor estetice în prezent: ştiai că de la începutul anilor 2000 şi până acum, numărul bărbaţilor care au recurs la tratamente estetice injectabile a crescut cu 99%? Sunt cifre oficiale ale Societăţii Americane a Chirurgilor Plasticieni, care indică o preocupare tot mai mare a bărbaţilor pentru felul în care arată. Doctorul Dana Bratu, unul dintre cei mai titraţi medici dermatologi români, expert în estetică şi director medical al clinicilor DermaBeauty, ne dezvăluie mai multe despre tratamentul-rege în materie de proceduri estetice minim invazive.

Bărbaţii şi botoxul: “Estimez că în viitorul apropiat fiecare domn va călca, măcar o dată pe an, pragul clinicilor estetice”

          Bărbații încep să le facă femeilor concurență serioasă atunci când vine vorba despre programările la estetician. Doar în America, într-un singur an, specialiștii au realizat peste 260 de mii de injectări cu toxină botulinică în rândul bărbaților dornici să capete un aspect fresh și mai odihnit. De altfel, interesul pentru îmbunătățirea look-ului se vede și în industria produselor de înfrumusețare pentru bărbați, care este în plină expansiune: practic, în prezent, bărbații au ajuns să folosească la fel de multe creme precum femeile! Nu ar trebui să ne mire însă, spune doctorul Dana Bratu:

„Bărbații sunt tot mai dispuși să investească în imaginea lor.  Îngrijirea masculină a cunoscut o expansiune substanțială, ceea ce demonstrează că zona estetică nu mai este o preocupare strict feminină. Atunci când se programează în clinică pentru realizarea de injectări cu botox, mulți dintre clienți sunt interesați și de sfaturi dermatologice, pentru că vor să știe cum pot păstra un aspect curat și hidratat al tenului, printr-o îngrijire adecvată la domiciliu. Așa cum se prezintă situația în prezent, estimez că în viitorul apropiat fiecare domn va călca, măcar o dată pe an, pragul saloanelor și clinicilor de înfrumusețare.

De altfel, odată cu înaintarea în vârstă, cu toții, indiferent că suntem femei sau bărbați, începem să sesizăm efectele trecerii timpului: ridurile de expresie, de care se ocupă botoxul, sunt, în general, primele care apar și care ne supără cel mai mult atunci când ne privim în oglindă. Fără o îngrijire corespunzătoare, ele vor deveni cute adânci.

 De ce preferă bărbații botoxul în locul altor tratamente?

Redând un aspect vibrant și sănătos pielii, botoxul, în fapt o neurotoxină, este genul de tratament care se poate efectua… într-o pauză de masă. Cu alte cuvinte, realizarea procedurii nu îți răpește mai mult de 30 de minute din zi, iar recuperarea este inexistentă. Orice bărbat poate apela la el după pragul de 30 de ani, atunci când observă că tenul devine mai deshidrat, iar ridurile încep să îl supere.

„În general, majoritatea bărbaților optează pentru acest tratament tocmai datorită rapidității sale, dar și pentru efectele extrem de naturale, dacă știm exact către ce medic să ne îndreptăm. Este reconfortant pentru bărbați să afle că botoxul are doar rezultate temporare. Dacă nu le place efectul, trebuie doar să aștepte jumătate de an, până când acesta trece de la sine. Cei mai mulți însă sunt atât de încântați de ceea ce văd în oglindă, încât devin pacienți fideli și sosesc la clinică odată la 3-4 luni, ca să repete procedura.

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

Cele mai frecvente zone unde bărbații, ca și femeile, își injectează botox sunt între sprâncene, în jurul ochilor, pentru a preveni sau trata ridurile tip laba gâștei, în zona frunții, pentru a reduce cutele, dar și pentru ridurile marionetă. Substanța se poate combina și cu alte tratamente și proceduri nechirurgicale, precum fillere cu acid hialuronic, peeling chimic sau mezoterapie, nu modifică fizionomia și este o alternativă excelentă la intervențiile chirurgicale estetice, complicate, dureroase și mai costisitoare, spun specialiștii.

Cum se realizează procedura și cât de diferită este pielea bărbaților, comparativ  cu cea a femeilor?

          Dacă nu te-ai mai programat până acum la estetician, dar ești tentat să afli ce presupune procedura atunci când te așezi pe scaunul din cabinet, află că tratamentul va fi confortabil: dacă simți mici înțepături, medicul poate aplica o cremă locală cu efect anestezic, pentru a te ajuta să depășești neplăcerea. Cu toate acestea, cei mai mulți bărbați tind să treacă peste acest pas.

„Botoxul blochează contracția musculaturii, astfel încât se reduc și se elimină temporar acele riduri care se formează ca urmare a mișcărilor faciale, adică zâmbet, încruntare, mirare. Folosind un ac foarte fin, vom injecta substanța țintit, în zonele dorite, după ce în prealabil am avut o discuție cu pacientul, pentru a stabili ce anume îl supără și care ar fi schimbările de ordin estetic pe care și le-ar dori. Botoxul nu oferă rezultate pe loc, astfel că îi poți sesiza efectele în decurs de 7-10 zile de la intervenție.

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

Ideal este ca după procedură să eviți masarea zonei, pentru a nu încuraja răspândirea substanței. Totodată, recomandat este și să eviți băile fierbinți și efortul fizic intens, precum și expunerea la soare și consumul de alcool. Deși nu există diferențe în ceea ce privește modul de realizare a procedurii la femei și bărbați, trebuie să știi că musculatura facială masculină este mai dezvoltată, deci va avea nevoie de doze mai mari de toxină botulinică pentru netezirea ridurilor, completează doctorul Dana Bratu:

Pentru că vorbim despre prezența testosteronului, pielea unui bărbat va fi cu 25% mai groasă, comparativ cu pielea unei femei. Deși observăm că se ridează mai greu, cutele vor fi mult mai adânci atunci când încep să apară. Totodată, pielea tinde să fie mai uleioasă, pentru că produce mai mult sebum, cu toate acestea, bărbații se confruntă, ca și femeile, cu uscăciune, în lipsa unei îngrijiri adecvate.

Botoxul este folosit în industria frumuseții într-o varietate de proceduri: aceeași substanță este utilizată și atunci când vine vorba despre îmbunătățirea aspectului de bărbie dublă, pentru corectarea zâmbetului gingival, pentru diminuarea ridurilor de la nivelul gâtului, dar și atunci când vine vorba despre stoparea transpirației excesive. Toate aceste tratamente sunt, de altfel, preferate astăzi și de bărbați.

           Doctorul Dana Bratu, laureată a premiilor iSuccess Awards şi Health, Beauty & Lifestyle Awards, a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique. Peste 7.000 de pacienţi au ales una dintre cele trei locaţii DermaBeauty din ţară: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: https://dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0