Sfaturi pentru a slăbi rapid de la nutriționistul momentului, Larisa Rusu

Sfaturi pentru a slăbi rapid de la nutriționistul momentului, Larisa Rusu

Prevenția este cheia către un stil de viață sănătos! Este sfatul pe care îl oferă, cu orice ocazie, Larisa Rusu, nutriționistă licențiată care, din dorința de a obține rezultate vizibile, rapide și de durată, a combinat pentru pacienții ei recomandările despre alimentație sănătoasă cu tehnicile de remodelare corporală, încă dinainte ca această abordare să fie un trend!

Specialista, care a devenit celebră și în mediul online, datorită  sfaturilor pe care le oferă pe cunoscuta platformă TikTok, a creat, alături de alți experți, Centrul Artisal, unde reușește să ofere suport complet pacienților de toate vârstele care se confruntă cu probleme de greutate sau celor care au nevoie de un imbold să rămână pe calea alimentației sănătoase. În interviul pe care ni l-a acordat, Larisa Rusu ne-a dezvăluit, printre altele, care este boala omului modern, ce impact are viața cotidiană asupra ritmului nostru, dar și cât de mult contează să cerem, de timpuriu, ajutor atunci când vine vorba despre nutriție.

 

Nutriţia şi tratamentele corporale merg mână în mână la centrul pe care l-aţi creat. Cât de mult contează să apelăm şi la astfel de tratamente pentru a ajunge la fizicul dorit?

Este foarte important! Lumea a început să înțeleagă faptul că trebuie să combini mai multe domenii pentru a avea rezultatele dorite. Clienții noștri știu și înțeleg importanța acestui lucru. Mereu trebuie să gândim “out of the box” și să conștientizăm că făcând mai multe lucruri DEODATĂ vom ajunge la rezultatele dorite mult mai repede. De ce? Pentru că susținem organismul din mai multe puncte! Gândiți-vă cât de bine funcționează o echipă în cadrul căreia toți membrii își fac treaba exact așa cum trebuie.

 

 Se întâmplă, nu de puţine ori, să mâncăm chiar şi atunci când nu ne este foame, pe fond nervos. Ce trebuie să facem atunci când lucrurile încep să scape de sub control, din punctul de vedere al alimentaţiei?

Un lucru esențial este să respectăm și să ne organizăm mesele: trebuie să încercăm să nu sărim peste mesele principale și peste cele două gustări recomandate între mese pentru a evita “ciuguliutul”. Între o masă și o gustare trebuie să fie o pauză de aproximativ 2-3 ore, tocmai ca organismul să reușească să își mențină glicemia constantă și să nu se producă deficite (în cazul în care este o pauză prea mare între o masă și o gustare) sau să fie efectiv “îndopat” cu gustări prea dese sau, din contră, mese prea mari cantitativ/caloric.

 

Din păcate, de alimentaţia haotică pot fi afectaţi şi copiii. Unul din trei este obez, potrivit datelor. Cât de important este ca părinţii să apeleze la un nutriţionist pentru copilul lor şi când trebuie să facă asta?

Părinții, în primul rând, trebuie să știe că este nevoie de schimbări la nivelul întregii familii atunci când vine vorba despre alimentația potrivită. Nu putem pune presiune pe copii să își schimbe alimentația, dacă noi, ca adulți, nu suntem un exemplu pentru ei. Vârsta copilărei este momentul în care cei mici absorb informații mai ușor și se dezvoltă în funcție de ceea ce văd în jur, așadar, aș recomanda părinților să înceapă educația nutrițională cu cei mici de la o vârstă cat mai fragedă, indiferent dacă aceștia au sau nu probleme de greutate.

 

Care este sfatul-cheie al unei alimentaţii sănătoase, dacă ar trebui să oferiţi doar unul?

Disciplina, normal! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că alimentația este precum jobul nostru: avem un program pe care îl respectăm, avem reguli interne, respect față de colegi și față de noi înșine. Este normal să existe și excepții, doar că în zilele noastre, am observat că excepțiile au devenit o rutină în viața noastră și că încercăm să avem un stil de viață sănătos abia atunci când apar problemele de sănătate.

Multă lume afirmă faptul că “bunicii noștri nu au crescut cu alimentele de acum și totuși au fost sănătoși”. Da, așa este, doar că ei au făcut extraordinar de multă mișcare și au depus efort fizic, în comparație cu noi, au consumat produse obținute de ei, fără conservanți și fără alți aditivi și au avut o viață mult mai liniștită decât a noastră. O problemă foarte des întâlnită astăzi este stresul oxidativ, care ne face să îmbătrânim mai repede decât este normal și care ne încetinește, totodată, metabolismul.

 

Care sunt cele mai frecvente probleme cu care se prezintă pacienţii la clinica dumneavoastră?

Pe lângă patologiile frecvente în zilele noastre (probleme legate de tiroidă, obezitate, intoleranțe alimentare, probleme cardiace ș.a.m.d), am observat o creștere a tinerilor cu analize îngrijorătoare în ceea ce privește nivelul de colesterol, trigliceridele sau diverse carențe.
Pe de altă parte, nu este mai puțin adevărat că, din cauza sedentarismului din ultiimii ani, pacienții doresc o schimbare cu privire la aspectul lor fizic, un lucru îmbucurător, evident. Nu mai avem timp suficient să facem mișcare, iar partea de remodelare corporală este într-o linie crescendo. Pacienții descoperă, dincolo de rezultate, și relaxarea din timpul procedurilor de acest tip.

 

De peste patru ani, Larisa Rusu, alături de o echipă de specialiști, reușește să ofere consultanță personalizată, pentru obținerea celor mai bune rezultate în menținerea sănătății și a stării de bine. Ca să fiți la curent cu cele mai noi proceduri pe care le efectuează la Clinica Artisal, dar și pentru mici sfaturi de nutriție, Larisa Rusu vă invită pe site-ul ei oficial și pe Instagram: https://www.larisarusu.ro/, https://www.instagram.com/nutritionist.larisarusu/

Centrul Artisal este la doar un click distanță, pe https://www.instagram.com/centrul.artisal/

COMMENTS

DISQUS: 0