Un Ferrari din 1962, vândut pentru suma record de 48,4 milioane $

Un Ferrari din 1962, vândut pentru suma record de 48,4 milioane $

Plaja lui DiCaprio se închide definitiv
Acord istoric pentru a definitiva lucrările la Sagrada Familia
Atentionare de călătorie Elveţia
Afla unde si-a petrecut Kim Kardashian de Romania vacanta de vara
Grupul eSky cucerește al cincilea continent

Un Ferrari rar 250 GTO, din 1962, a fost vândut prin licitaţie, în California, pentru suma record de 48,4 milioane de dolari, transmite Bloomberg. Automobilul a fost oferit de către casa de licitaţii RM Sotheby’s în Monterey, estimându-se un preţ de 45-60 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare evaluare făcută vreodată la o licitaţie de automobile vintage. Preţul obţinut a depăşit recordul anterior, de 38,1 milioane de dolari, plătit pentru un model din 1963 al aceluiaşi automobil, în 2014.

Vânzătorul, unul din angajații vechi ai Microsoft

Vânzătorul a fost Greg Whitten, preşedinte al Numerix Software şi unul dintre angajaţii vechi ai Microsoft, care a cumpărat Ferrariul în anul 2000.  Sotheby’s a refuzat să precizeze cât a plătit Whitten pentru automobil, dar a precizat că preţul de piaţă al unui astfel de Ferrari, era, la momentul respectiv, de circa 20 milioane de dolari.

Ferrari a construit doar 36 de exemplare al modelului respectiv, în perioada 1953-1964, iar aceste maşini de curse elegante au generat cele mai mari preţuri în rândul automobilelor vintage, în ultimii ani. O versiune din 1963 s-a vândut pentru 70 de milioane de dolari într-o tranzacţie privată care a avut loc în acest an, potrivit Sotheby’s.

COMMENTS

DISQUS: 0