Un Ferrari din 1962, vândut pentru suma record de 48,4 milioane $

Un Ferrari din 1962, vândut pentru suma record de 48,4 milioane $

Pastilele de slăbit, între beneficii și pericole
Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Peru
Polipii nazali. Când este absolut necesară operația de polipi la copii?
Florian Munteanu, tratat regeste la un hotel din Bucuresti. Ce pretentii a avut actorul roman care a dat lovitura la Hollywood
Explozii devastatoare în Sri Lanka, de Paștele catolic

Un Ferrari rar 250 GTO, din 1962, a fost vândut prin licitaţie, în California, pentru suma record de 48,4 milioane de dolari, transmite Bloomberg. Automobilul a fost oferit de către casa de licitaţii RM Sotheby’s în Monterey, estimându-se un preţ de 45-60 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare evaluare făcută vreodată la o licitaţie de automobile vintage. Preţul obţinut a depăşit recordul anterior, de 38,1 milioane de dolari, plătit pentru un model din 1963 al aceluiaşi automobil, în 2014.

Vânzătorul, unul din angajații vechi ai Microsoft

Vânzătorul a fost Greg Whitten, preşedinte al Numerix Software şi unul dintre angajaţii vechi ai Microsoft, care a cumpărat Ferrariul în anul 2000.  Sotheby’s a refuzat să precizeze cât a plătit Whitten pentru automobil, dar a precizat că preţul de piaţă al unui astfel de Ferrari, era, la momentul respectiv, de circa 20 milioane de dolari.

Ferrari a construit doar 36 de exemplare al modelului respectiv, în perioada 1953-1964, iar aceste maşini de curse elegante au generat cele mai mari preţuri în rândul automobilelor vintage, în ultimii ani. O versiune din 1963 s-a vândut pentru 70 de milioane de dolari într-o tranzacţie privată care a avut loc în acest an, potrivit Sotheby’s.

COMMENTS

DISQUS: 0