Bărbia dublă, cum ne remodelăm chipul

Bărbia dublă, cum ne remodelăm chipul

Un complex de care… scăpăm la timp, ne redă încrederea în propria persoană şi ne face să uităm de grijile pe care ni le pricinuia. Discutăm în rândurile următoare despre o problemă de ordin estetic cu care se confruntă femeile şi bărbaţii, deopotrivă. Este vorba despre guşă, denumită în limbajul de specialitate, bărbie dublă. Nu ne creează probleme medicale, însă pentru că este inestetică se află deseori pe lista de… retuşuri la medicul estetician.

Doctorul Alin Bortolini, fondatorul conceptului unic de frumuseţe integrată, Be Perfect, are soluţia problemelor care vă dau bătăi de cap: Astăzi, cu ajutorul chirurgiei estetice, este posibil să îţi sculptezi trupul pentru a arăta aşa cum doreşti: tânără, atractivă, bine proporţionată, sexy, cea mai bună formă a ta! Te aştept să îmi spui ceea ce vrei să modifici sau să îmbunătăţeşti la tine! Poţi alege oricare dintre locaţiile de top din Bucureşti, mediul şi atmosfera fiind plăcute şi relaxante.”

 

 

CARE ESTE LEGĂTURA NEBĂNUITĂ DINTRE BĂRBIA DUBLĂ ŞI… TELEFOANE?

 

Contrar aşteptărilor, bărbia dublă, adică acel exces de grăsime de sub bărbie, nu apare doar din cauza kilogramelor în plus, ne lămureşte medicul specialist în chirugie plastică şi estetică, Alin Bortolini: Această manifestare poate afecta şi fetele foarte slabe, deşi într-adevar, este mai des întâlnită la persoanele cu un oarecare exces de greutate. Mai bine de jumătate dintre vedetele de la Hollywood şi din showbizului românesc au suferit de acest complex şi au apelat la sculptarea bărbiei de către medicul plastician!

 

Genele joacă un rol foarte important în dezvoltarea guşei. Dacă aveţi în familie rude- mai ales de gradul I- care au, la rândul lor, bărbie dublă, este foarte posibil să dezvoltaţi şi dumneavoastră asta!

Vârsta este un alt factor care duce aici. În plus, ştiaţi că şi atunci când petreceţi multe ore pe tabletă şi pe telefon puteţi contribui involuntar la formarea bărbiei duble? Şi asta din cauza unei posturi inadecvate, pe care o avem prea mult timp.

De asemenea, guşa poate trăda şi unele afecţiuni de sănătate, cum ar fi dereglări ale glandei tiroide, dar într-un număr mic de cazuri.

 

CUM ELIMINĂM BĂRBIA DUBLĂ PRIN LIPOASPIRAŢIE

Experţii de la Be Perfect vă propun lipoaspiraţia -denumită şi liposucţie sau  liposculptură- pentru a scăpa de inestetica bărbie dublă. Este vorba despre o procedură folosită pentru redarea supleţii, prin îndepărtarea excesului de grăsime. Acţionează de la coapse, la şolduri, spate, obraji, gât sau bărbie: Lipoaspiratia este procedura chirurgicală prin care se elimină prin aspiraţie depozitele de grăsime în exces sub anestezie generală sau locală. Este ideal ca persoana să fie tânără şi să aibă o bună elasticitate a pielii, pentru a se mula pe noul contur. În unele cazuri, liposucţia este practicată ca procedură chirurgicală de sine statatoare, dar poate fi asociată altor intervenţii sau altor zone de lipoaspiraţie.”

În medie, o oră durează lipoaspiraţia. Printr-o incizie se introduce un lichid, ulterior, un tub subţire dislocă grăsimea în exces, care este îndepărtată prin aspirare.

La clinica doctorului Alin Bortolini puteţi beneficia, mai nou, şi de o analiză facială digitală, primul pas pentru evaluarea stării de sănătate a pacientului, dar şi pentru urmărirea unei scheme specifice de tratament.

 

CE PAŞI URMĂM ÎNAINTEA UNEI ASTFEL DE INTERVENŢII

Pe lângă o consultaţie, în care veţi vorbi cu specialistul despre riscurile şi limitările intervenţiei, trebuie să ştiţi că înainte de procedura propriu-zisă este bine să efectuaţi analize de sânge, pentru ca experţii să se asigure că starea dumneavoastră de sănătate permite o astfel de intervenţie în siguranţă. Intervenţia se face simplu şi rapid, aproximativ în 60 de minute, fiind necesara doar o anestezie locală

 

Sunt şi alte aspecte la care este bine să fiţi atente, în calitate de paciente: culorile închise de ojă sau unghiile cu gel pot interfera cu aparatele de anestezie, de aceea este bine să nu mergeţi astfel la o intervenţie de asemenea gen. Nici cremele de corp nu sunt recomandate în ziua procedurii.

 

VIAŢĂ SCHIMBATĂ, DUPĂ INTERVENŢIE

În funcţie de tipul de anestezie făcută, pacientul poate pleca imediat acasă sau poate rămâne internat o noapte. Cert este că după lipoaspiraţie nu veţi simţi dureri, însă vă puteţi trezi cu vânătăi ori cu umflături. Este perfect normal. Ele vor dispărea în două săptămâni! Tratamentul medicamentos care trebuie urmat vă va fi prescris de medic. Ce trebuie să mai faceţi este să purtaţi cu sfinţenie un corset elastic, vreme de până la o lună şi jumătate, pentru a favoriza aşezarea pielii.

Trebuie evitat efortul fizic şi sportul timp de cel puţin o lună şi trebuie reluat progresiv. Masajul zonelor lipoaspirate poate fi început imediat după dispariţia vânătăilor şi umflăturilor. Trebuie să ne vedem la control, la început la 2-3 zile, iar ulterior la 3, 6, 12 luni.” – doctor Alin Bortolini

 

 

LIPOASPIRAŢIA NU ÎNLOCUIEŞTE UN REGIM ALIMENTAR SĂNĂTOS

Deşi ne scapă de grăsimea din zonele nedorite, inclusiv a bărbiei, să ştiţi că procedura nu reprezintă şi un tratament pentru problemele de greutate. Specialiştii recomandă un regim alimentar corect, îmbinat cu excerciţii fizice pentru o bună stare de sănătate şi, implicit, pentru a nu vă trezi cu kilograme nedorite. Alimentele neprocesate, mişcarea regulată şi cel puţin doi litri de apă pe zi trebuie să fie pe lista de priorităţi a oricui pune accent pe sănătate, înainte de toate!

 

Pentru că informarea este esenţială înaintea oricărei proceduri, vă invităm pe site-ul clinicii BePerfect-  https://beperfect.ro/ – pentru detalii suplimentare. Programările se fac  la numărul de telefon: 0767 373 328 sau printr-un mail, la adresa: [email protected]

Specialiştii de aici, cu experienţă vastă în chirurgie estetică, vă aşteaptă cu discount-uri în cazul în care alegeţi lipoaspiraţie pentru mai multe zone!

Urmariţi-l pe doctorul Alin Bortolini pe reţelele de socializare pentru galerii foto înainte şi după intervenţiile efectuate pacienţilor!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

COMMENTS

DISQUS: 0