Ce afecțiune poate ascunde o banală durere de stomac

Ce afecțiune poate ascunde o banală durere de stomac

Toţi ne-am confruntat măcar o dată cu dureri de stomac. Simptomele pot ascunde o banală indigestie, dar nu întotdeauna este vorba despre asta. Ulcerul și infarctul pot fi cauzele acestor dureri. Cum facem diferența între ele?

Medicii specialiști spun că trebuie să fim foarte atenți la durerile de stomac, pentru că ce poate să vi se pară un simplu disconfort, poate ascunde în fapt o afecțiune mult mai gravă.

Dacă durerile persistă, e bine să consultați un medic

„Durerile de stomac pot ascunde numeroase afecțiuni. Este important să nu considerăm că o banală durere în partea superioară a stomacului este determinată neapărat de o boală a stomacului. Din păcate, abdomenul ascunde numeroase surse de durere și nu întotdeauna pacienții interpretează corect o astfel de durere. O durere în partea superioară a abdomenului poate fi determinată de o gastrită, de un ulcer gastroduodenal, dar și de o afecțiune a bilei, de o afecțiune a pancreasului, chiar și o afecțiune a arterelor pe care le avem în abdomen, dar și de un infact miocardic acut inferior care de multe ori mimează o simptomatologie digestivă: durere abdominală, greață, vărsături. O simptomatologie dureroasă care persistă, care are o intensitate mult mai mare decât durere obișnuită ar trebui să ducă spre un consult medical„, a declarat dr. Camelia Diaconu, medic primar medicină internă şi cardiologie la Digi 24.

Cum poate fi descrisă durerea care anunță un infarct

„De cele mai multe ori, pacientul este cunoscut cu factor de risc cardiovascular, adică dislipidemie, grăsimile crescute în sânge, hipertensiune arterială, fumat, sedentarism, obezitate, stres. Pacienții care au acest cumul de factori și care dezvoltă o simptomatologie dureroasă la nivelul toracelui anterior sau la nivelul părții superioare a abdomenului, chiar însoțită de greață, de vărsături, ar trebui să devină suspicioși în legătură cu o boală coronariană sau a unui infarct miocardic acut inferior”, a conchis medicul.

COMMENTS

DISQUS: 0