Ce este boraxul şi la ce se foloseşte

Ce este boraxul şi la ce se foloseşte

Ce este boraxul și utilizări. Boraxul este unul dintre cele mai eficiente produse atunci când vine vorba de curățarea casei, dar ajută și împotriva insectelor sau a buruienilor. Boraxul este un mineral natural a cărui denumire completă este borat de sodiu decahidrat. Este o substanță utilizată pe scară largă în fabricarea produselor de curățenie pentru uz casnic, deoarece nu este dăunătoare mediului înconjurător, iar proprietățile sale îi permit să îndepărteze diverse tipuri de murdărie.

Ce este boraxul și la ce se folosește?

Ce este boraxul? Utilizări. Boraxul este un compus care poate fi obținut în mod natural, prin evaporarea unor lacuri staționare, dar și industrial, prin intermediul altor compuși ai borului. Este caracteristic pentru culoarea albă și are o textură foarte fină datorită rocilor sedimentare din care este extras.

Dacă ai văzut borax în magazine, probabil că l-ai găsit sub formă de pulbere, deoarece așa este comercializat în mod normal. Cu toate acestea, îl poți găsi și sub formă lichidă sau de tablete, în funcție de scopul pentru care vrei să folosești acest produs chimic.

Boraxul este unul dintre acele produse pe care oamenii le folosesc de ani de zile pentru a îndeplini diverse sarcini casnice, deoarece acest compus de bor este cunoscut în principal pentru că are proprietăți de curățare și dezinfectare.

Este boraxul toxic?

Este posibil să fi auzit de borax deoarece, în ultimii ani, numeroase studii au avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru copii joaca cu anumite tipuri de slime. Acest lucru se datorează faptului că boraxul, care în acest caz este folosit pentru a obține textura moale a jucăriei, este un produs toxic și foarte dăunător pentru sănătate dacă este ingerat.

Dacă folosești cu atenție produsele care conțin borax și respecți avertismentele de pe fiecare produs în parte, boraxul nu poate fi dăunător, dar ar fi bine să îl ții departe de copii pentru a evita eventualele riscuri. În prezent, există multe produse slime care sunt fabricate fără borax, astfel încât copiii să se poată juca fără să își asume riscuri inutile.

Utilizări ale boraxului

Ce este boraxul și utilizări. Multe persoane se folosesc de borax, deoarece este un aliat excelent împotriva bacteriilor și a murdăriei din casă. Iată câteva dintre utilizările boraxului, astfel încât să poți profita la maximum de acest compus:

Insecticid: multe persoane se întreabă dacă boraxul este un insecticid și răspunsul este da, dacă ai dăunători acasă, boraxul te poate ajuta să scapi de ei. Tot ce trebuie să faci este să pui un pic din acest compus pe mobilă, pe canapea sau oriunde se află insectele și să aștepți o zi pentru ca acesta să își facă efectul. Când vei îndepărta boraxul, vei observa că insectele s-au lipit de compus.

Desfundă scurgeri: dacă vrei să desfunzi o scurgere, acest produs poate fi soluția definitivă. Majoritatea detergenților și a produselor pentru baie conțin deja borax, dar poți oricând să mai adaugi puțin cu mâna pentru a eradica mai repede problema.

Dezinfectant: boraxul are proprietăți dezinfectante foarte utile pentru curățenie. Nu numai că va fi util pentru a îndepărta petele de pe unele dintre ustensilele tale, dar și pentru a îndepărta murdăria încăpățânată de pe pereți și podele.

Ca detergent sau săpun pentru îndepărtarea petelor: datorită proprietăților sale de curățare, boraxul este, de asemenea, un compus perfect pentru a îndepărta tot felul de pete de pe haine.

Îndepărtează mirosurile: un alt mare beneficiu al boraxului este acela că poate minimiza mirosurile neplăcute, motiv pentru care este folosit în baie, pentru curățarea coșurilor de gunoi, pentru obiectele unor animale etc.

De unde se poate cumpăra?

Poți merge la o farmacie și să întrebi despre tipurile de borax pe care le oferă. Cel mai des îl găsești sub formă de pudră, dar, în funcție de scopul pentru care vrei să îl folosești, poți găsi și borax lichid și borax sub formă de tablete.

Vezi articolul complet pe VIVA

COMMENTS

DISQUS: 0