Efect uluitor al aspirinei la pacienții cu scleroză multiplă

Efect uluitor al aspirinei la pacienții cu scleroză multiplă

Secretul vedetelor de la Hollywood …Elixirul pometilor fermi
Înghețată pentru fumători, noua metodă de a renunța la viciu
Fructele permise și interzise bolnavilor de diabet
Ce boală gravă poate vindeca usturoiul
Când trebuie sa ne îngrijoram in privința picioarelor umflate-tromboza venoasa profunda

Aspirina, folosită în doze reduse, ar putea diminua gravitatea simptomelor şi anomaliilor sistemului imunitar la pacienţii cu scleroză multiplă. Eficienţa sa a fost verifiată într-un test realizat pe şoarecii de laborator, potrivit unui studiu publicat marţi de revista Science Signaling şi citat de EFE.

Conform cercetărilor, aspirina administrată pe cale orală la cobai a redus severitatea simptomelor, a frânat degradarea mielinei şi a inhibat infiltrarea de celulele în măduva spinării. Cantitatea de aspirină administrată şoarecilor a fost cea a unei doze din versiunea pentru copii a acestui medicament prescris adulţilor.

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală degenerativă care afectează peste 2,3 milioane de persoane din lume şi care este provocată de pierderea mielinei, o proteină a sistemului nervos responsabilă cu transmisia impulsurilor la creier şi cu protecţia neuronilor. Cercetători de la Universidad Rush din Chicago au descoperit acest efect, până acum necunoscut, al aspirinei, un medicament obişnuit pentru tratarea durerii.

Într-o cantitate mică, aspirina a fost capabilă să stimuleze producerea de celule pozitive pentru transmisia nervoasă şi a frânat în acelaşi timp activitatea celulelor maligne -Tregg- care atacă sistemul nervos, degradează mielina şi sunt responsabile de dezechilibrul care provoacă scleroza multiplă.

Grupul de cercetători, în frunte cu Susanta Mondal, a evidenţiat siguranţa conferită de principiul activ al aspirinei şi facilitatea sa de administrare, astfel încât acest medicament ar putea fi utilizat şi ca terapie de sprijin pentru pacienţii care suferă de scleroză multiplă, sau de alte afecţiuni neurologice asociate unor disfuncţii ale celulelor Treg.

COMMENTS

DISQUS: 0

Apasa butonul LIKE pentru a fi la curent cu noutatile