Fundaţia I Success, o voce puternică a copiilor cu autism, la Gala de la Veneţia

Fundaţia I Success, o voce puternică a copiilor cu autism, la Gala de la Veneţia

Fundaţia I Success duce mai departe mesajul de solidaritate consacrat! La începutul lunii septembrie 2024, organizaţia dedicată sprijinirii copiilor cu autism le-a făcut micuţilor vocea auzită la Veneţia, în cadrul galei I Success Awards. Cel mai influent eveniment de networking din lume a reprezentat prilejul perfect pentru celebrarea excelenţei, dar şi o ocazie unică de a aduce în prim-plan misiunea nobilă a fundaţiei: aceea de a produce o schimbare reală şi de impact în viaţa copiilor diagnosticaţi cu această tulburare tot mai frecventă.

O voce puternică a copiilor cu autism, la Gala de la Veneţia.

Mesaj global de solidaritate

În cadrul galei I Success Awards Venice Edition, organizată pe 2 septembrie 2024, în palatul emblematic al Oraşului Gondolelor, Ca’ Sagredo, Fundaţia I Success a reuşit să demonstreze că excelenţa şi implicarea socială merg mână în mână.  Organizaţia a  captat, din nou, atenţia globală asupra misiunii sale nobile: de ajutorare a copiilor cu autism şi a familiilor lor. Invitaţii prezenţi la evenimentul high-end au putut contribui financiar la sprijinirea cauzei şi au putut să popularizeze pe canalele de socializare proprii mesajul fundaţiei.

„Este un nou popas pe care îl facem pe Harta Binelui, după ce tot în acest an, am reuşit să ne facem auziţi la Cannes, în timpul Festivalului Internaţional de Film de acolo. La evenimentul de la Veneţia, organizat, de asemenea, în paralel cu Festivalul Internaţional de Film din septembrie, am vrut să ne extindem influenţa, în aşa fel încât să ne conturăm misiunea pentru care luptăm, aceea de a oferi copiilor cu autism şi familiilor lor instrumentele şi resursele necesare care să ajute la obţinerea independenţei şi la integrare.”, declară Oana Irimia şi Flavia Covaciu, CEOs I Success.

Evenimentul a reunit oameni de afaceri celebri în lumea întreagă, la care mesajul de solidaritate a ajuns astfel mai uşor: printre participanţi s-au numărat Farhana Bodi, milionară de origine indiană, care s-a remarcat inclusiv în cadrul faimosului show, Dubai Bling, Aliia Roza, mentor pentru femeile de pretutindeni, Joseph Auren, creator de modă, precum şi româncele de succes Cosmina Măhăra, Raluca Chivu, Carmen Barcan sau Ioana Călin. Gazda evenimentului şi, totodată, un susţinător al galelor I Success a fost nimeni altul decât Vincent de Paul, câștigător a două trofee Emmy.

Implică-te şi tu! Fundaţia I Success caută în continuare voluntari!

În cadrul galei I Success Awards, Fundaţia I Success a făcut şi un anunţ important pentru toţi cei care vor să se implice în crearea unui viitor mai luminos pentru copiii cu autism. Organizaţia continuă să caute voluntari, care să se alăture echipei dedicate Binelui şi să contribuie, astfel, la crearea unui mediu propice dezvoltării micuţilor.

„Cei care vor să ni se alăture vor deveni parte a unei echipe internaţionale, recunoscută pentru eforturile sale constante în această direcţie. Cei care doresc să ni se alăture sunt invitaţi să ne trimită un simplu e-mail la adresa [email protected].”, este mesajul transmis de Oana Irimia la eveniment şi, totodată, pe reţelele de socializare.

Voluntarii Fundaţiei I Success oferă sprijin şi îndrumare copiilor cu autism şi familiilor lor, participând la activităţi educative şi la evenimente globale, totodată construindu-şi o reţea de contacte valoroasă pentru viitor. Următorul eveniment din care Fundaţia I Success va fi parte este gala Health, Beauty and Lifestyle, organizată la Bucureşti, pe 15 octombrie 2024.

Care sunt semnele autismului

Definit ca o tulburare complexă, autismul afectează modul în care persoana  percepe lumea şi socializează cu cei din jur. În România, rata tulburărilor de spectru autist în rândul copiilor de şcoală primară depăşeşte 14%, potrivit datelor pe 2023 ale Institutului Naţional de Sănătate Publică. Simptomele apar, în general, în primii 2 ani de viaţă şi tind să fie mai întâlnite în cazul băieţilor.

„De regulă, terapiile potrivite trebuie începute imediat după diagnostic. Structurate de specialişti, acestea contribuie la dezvoltarea abilităţilor copiilor şi la maximizarea punctelor lor forte. Copiii învaţă cum să fie independenţi, pentru că da, avem suficiente exemple că acest lucru este posibil. Autismul nu este o limitare! Există adulţi cu acest diagnostic care au reuşit să se integreze cu succes inclusiv pe piaţa muncii şi să ducă o viaţă cât se poate de normală.”, declară Flavia Covaciu.

Părinţii sunt primul filru în depistarea problemelor: ei pot observa o dezvoltare anormală a copilului încă de când acesta este sugar. Ne referim aici la lipsa oricărui răspuns la sunetele din jur, la lipsa expresiilor faciale, la lipsa gângurerilor, iar mai târziu, la comportamente repetitive şi fixe, hiperactivitate, dificultate în exprimarea sentimentelor, evitarea contactului vizual. Deşi diagnosticul este pe viaţă, studiile şi exemplele ne demonstrează că tratamentele şi terapiile potrivite pot îmbunătăţi simptomele, dar şi modul în care persoana în cauză se raportează la tot ceea ce o înconjoară.

Fundaţia I Success, parte a unui concept global unic

Fundaţia I Success este parte a conceptului global unic I Success, care a reuşit să adune o comunitate de oameni excepţionali, care îşi pot împărtăşi ideile de business. Creată în urmă cu mai bine de 10 ani de către antreprenoarele Oana Irimia și Flavia Covaciu, alături de producătorul Eduard Irimia, gala creează oportunități de expunere internațională și construiește relații unice de business, premiind reușitele din diferite arii de activitate, inclusiv din sfera luptei cu prejudecățile legate de autism.

„În cadrul galelor noastre, vrem să sensibilizăm publicul larg și cu privire la această caracteristică neurodivergentă, tocmai de aceea, parte a evenimentelor au fost și personalități care zi de zi fac din lupta cu autismul o misiune, precum antreprenorul Damian Nedescu, recompensat cu trofeul <<Excelență și devotament timp de 20 de ani în îmbunătățirea vieții copiilor cu autism>>, activistul pentru drepturile persoanelor cu autism Ovidiu Platon, recompensat în cadrul galelor noastre cu premiul pentru <<Combaterea stigmatizării și promovarea unei priviri atente asupra neurodiversității alături de autiști, și nu pentru autiști>> și psihologul clinician Crina Nedelcu, premiată cu trofee pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală și dezvoltarea metodelor de evaluare pentru copiii și adolescenții diagnosticați cu autism.” afirmă Oana Irimia.

Cele mai noi informații despre Fundația I Success apar pe pagina oficială de Instagram a ONG-ului: @isuccess_foundation.

COMMENTS

DISQUS: 0