Restaurant Asiatic va recomanda salata de alge!

Restaurant Asiatic va recomanda salata de alge!

Salata de alge.

Curele cu alge au devenit din ce în ce mai populare după ce tot mai mulţi dintre noi am început să descoperim efectele benefice pe care algele le au asupra organismului nostru.

Algele reprezintă un produs alimentar 100% natural, bogat în vitamine (A, B, C, E), săruri minerale(potasiu, iod, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor), aminoacizi,proteine şi fibre. O cură cu alge protejează şi îmbunătăţeşte aparatul digestic şi pe cel cardiovascular.

 

salata de alge

Nu conţin grăsimi rele (cu alte cuvinte, consumul de alge nu duce la creşterea colesterolului rău. Dimpotrivă, asigură menţinerea colesterolului bun la cote normale, iar a celui rău la cote cât mai reduse)

Asigură sănătatea arterelor prin conţinutul scăzut de lipide (reduce riscul de arteroscleroză şi de infarct miocardic)

Sunt uşor de digerat

Luptă împotriva constipaţiei

Ţin greutatea sub control (conţinutul ridicat de fibre taie apetitul)

Întăresc sistemul imunitar şi sistemul osos (sunt de 5 până la 20 de ori mai bogate în calciu decât laptele)

Acţionează împotriva procesului îmbătrânirii întregului organism

Regenerează celulele organismului

Facilitează eliminarea toxinelor

Detoxifică organismul

salata de alge

La Restaurant Asiatic am aflat cum se prepara vestita salata de alge.

 

Ingrediente:
– 200 gr alge marine deshidratate
– 100 gr urechi de lemn deshidratate
– 10 gr seminte de susan
– 10 ml sos de chilli
– 30 ml de sos de soia
– 30 ml de otet chinezesc

Preparare:

Ce trebuie sa stim e ca algele si urechile de lemn trebuie rehidratate. Se vor pune in boluri separate cu apa rece si se vor lasa la inmuiat pentru aproximativ 30 de minute.

In continuare, se vor pune pe rand algele si ciupercile hidratate intr-o strecuratoare pentru a le spala bine de orice impuritate. Apoi se vor stoarce insistent pentru a elimina apa in exces.

Algele au forma unor taitei lati asa ca fie se vor lasa la lungimea lor initiala fie se vor taia la dimensiunea dorita. Daca se prefera urechile de lemn mai mici atunci se pot taia si acestea in bucati mai mici.

Se pun algele si urechile de lemn intr-un bol, si se adauga peste ele semintele de susan, chilli, sosul de soia si otetul chinezesc. Se vor amesteca ingredientele, dupa care vom lasa salata de alge la rece pentru o ora. In acest timp algele si ciupercile vor absorbi aromele delicioase ale sosurilor folosite.

Salata de alge o poti gasi zilnic la bufetul in sistem “All you can eat” la cel mai mare Restaurant Asiatic din Romania, in Bucuresti, pe Calea Vitan 11.

Contact:

https://www.facebook.com/restaurantasiatic.ro

http://www.restaurantasiatic.ro/

salata de alge

 

Program meniu “All you can eat”

Luni-Vineri:11.00-15.00 la 29.00 Ron

Luni-Vineri:17.00-23.00 la 48.00 Ron

Sambata-Duminica: 11.00-23.00 la 48.00 Ron

 

salata de alge

Salata de alge este un preparat gustos, care se poate consuma fie simplu fie cu o portie de peste sau carne slaba.  Are numeroase beneficii pentru organismul nostru si consumata de minim doua ori pe saptamana contribuie la o stare de sanatate si o silueta de invidiat.

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0