Restaurantele lui Jamie Oliver, în insolvență

Restaurantele lui Jamie Oliver, în insolvență

Lanţul de 25 de restaurante din Marea Britanie deţinut de maestrul bucătar Jamie Oliver a intrat în insolvenţă. Celebrul chef este extrem de afectat că afacerile lui se duc de râpă.

Lanţul de localuri Jamie’s Italian, înfiinţat în 2008 şi care are aproximativ 1.300 de angajaţi, a intrat în insolvenţă marţi, iar administratorul judiciar va fi compania KPMG.

Jamie Oliver, datorii de peste 80 de milioane de euro

Oliver, celebru pentru emisiunile sale de televiziune şi cărţile de reţetele culinare, a declarat că este profund întristat de acest rezultat şi doreşte să le mulţumească angajaţilor şi furnizorilor care s-au implicat cu inima şi sufletul în această afacere de peste zece ani.

În februarie anul trecut, presa britanică a scris că Jamie Oliver acumulase datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline erau salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale.

Ce avere are Jamie Oliver

Jamie Oliver şi soţia sa, Jools, au o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline. Potrivit unor documente depuse în instanţă anul trecut, bunurile personale ale lui Oliver nu sunt în pericol, chiar dacă reţeaua de restaurante intră în faliment.

În 2017, starul TV a închis şase restaurante, dând vina pe Brexit, care urma să scumpească produsele importate şi să conducă la scăderea numărului de clienţi.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.

COMMENTS

DISQUS: 0