Riscurile injectării cu acid hialuronic. La ce să fim atenți?

Riscurile injectării cu acid hialuronic. La ce să fim atenți?

Deşi este cea mai căutate substanţă de umplere, acidul hialuronic nu este întotdeauna responsabil pentru rezultate spectaculoase! Deşi procedurile care se efectuează cu ajutorul său sunt relativ simple, ne pot pune totuşi sănătatea în pericol, dacă nu suntem atenţi la câteva aspecte esenţiale, înainte de a ne decide că avem nevoie cu adevărat de o schimbare estetică.

Mădălina Brânduşescu, managerul clinicii Beauty Art Aesthetics, renumită pentru procedurile non-invazive, ne prezintă, în rândurile următoare, ce pericole pot sta în spatele tot mai popularelor injectări cu acid hialuronic.

 

 

ACIDUL HIALURONIC DE TOP ŞI IMPORTANŢA LUI

Înainte de a decide procedura pe care o consideraţi necesară, trebuie să vă informaţi cu privire la clinica aleasă: recenziile, recomandările, toate vă pot ajuta. Experienţa medicilor, tehnologia performantă, implicarea specialiştilor în proces, dar şi respectarea drastică a condiţiilor de igienă sunt aspecte cărora trebuie să le acordaţi atenţie. De asemenea, calitatea substanţelor pe care clinica respectivă le foloseşte este un alt ingredient esenţial în obţinerea unor rezultate care să vă complimenteze frumuseţea.

MĂDĂLINA BRÂNDUŞESCU, OWNER ŞI FONDATOR BEAUTY ART AESTHETICS: Acidul hialuronic, obţinut printr-un proces elaborat de sinteză, este de origine non-animală, este pur din punct de vedere microbiologic şi vine ambalat în seringi ori în flacoane sterile. Există mai mulţi producători de acid hialuronic care se luptă pentru podium. Cele mai căutate brand-uri sunt Juvederm şi Restylane, fiind aprobate de FDA, având în spate studii clinice şi promiţând rezultate de lungă durată, dovedite ştiinţific.”

 

CÂT DE MULT CONTEAZĂ TEHNICA DE INJECTARE?

 

Clinicile care lucrează la tehnici inovatoare de injectare fac un pas în plus, în grija acordată pacienţilor. Ştiaţi că acestea pot reduce la minimum durerea asociată injectării şi pot garanta rezultate naturale? Folosirea celui mai mic ac în injectare, canula, agenţii anestezici, aplicarea de gheaţă înainte şi după intervenţie, toate fac procedura mai confortabilă şi mai sigură.

MĂDĂLINA BRÂNDUŞESCU, OWNER ŞI FONDATOR BEAUTY ART AESTHETICS: La Beauty Art Aesthetics lucrăm constat pentru a oferi pacienţilor cele mai moderne tehnici de injectare. Avem şi tehnici proprii, pentru care am ajuns recunoscuţi în toată ţara. Russian Lips, Kylie Lips sau Kendall Lips se numesc tehnicile extrem de iubite de cliente, datorită cărora procedura de augmentare a buzelor a ajuns cel mai căutat serviciu în clinica noastră.”

 

CARE POT FI POSIBILELE COMPLICAŢII?

Tehnicile neconforme însă pot cauza probleme grave! Nodulii palpabili şi alte proeminenţe inestetice trebuie imediat raportate esteticianului. Ele nu apar din cauza produsului, ci, mai degrabă, a modului rapid în care acidul este introdus în organismul nostru. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul chirurgilor plasticieni sau dermatologilor fără prea multă experienţă. Ca proces invers, se poate apela la hialuronidază, o intervenţie prin care acidul hialuronic se dizolvă rapid.

Tot din cauza dozării necorespunzătoare şi din cauza tehnicii, poate apărea şi efectul nedorit de migrare. Pe scurt, substanţa poate să se depoziteze în locuri nedorite. Se întâmplă acest lucru mai ales în cazul injectării buzelor.  Tot hialuronidaza este soluţia şi în acest caz: acidul va trebui dizolvat, iar intervenţia de augmentare, repetată. Nedorite, şi asimetriile pot apărea în cazul unor injectări nereuşite. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca, dacă vă lăsaţi pe mâinile medicului nepotrivit, să vă treziţi, de pildă, cu pomeţi care diferă ca volum.

Dincolo de tehnicile de injectare, substanţele neautorizate pot provoca o serie de complicaţii grave. Puroiul este una dintre ele!

MĂDĂLINA BRÂNDUŞESCU, OWNER ŞI FONDATOR BEAUTY ART AESTHETICS: „În acest caz, este absolut esenţial să luaţi legătura cu medicul vostru de îndată. Puroiul este dureros şi inestetic şi poate necesita tratament de lungă durată. Venim cu un tips: alegeţi acidul hialuronic care are o provenienţă cunoscută. Un preţ redus ne poate da de gândit. Poate însemna că produsul nu a fost supus testărilor de siguranţă sau studiilor clinice, un aspect deosebit de periculos pentru însăşi sănătatea noastră.”

Deşi acidul hialuronic este o substanţă pe care şi organismul nostru o produce, deci intervenţiile ar trebui să fie lipsite de efecte secundare nedorite, iată că totuşi uneori ele pot apărea. Unii pacienţi se pot confrunta cu reacţii alergice, moment în care este absolut necesar un tratament special.

MĂDĂLINA BRÂNDUŞESCU, OWNER ŞI FONDATOR BEAUTY ART AESTHETICS: „Pentru a evita astfel de situaţii, un control iniţial este obligatoriu. În cadrul său, specialiştii în estetică trebuie să afle despre istoricul medical al pacientului, despre alergiile sale, dar şi despre tratamentele pe care le urmează. Acidul hialuronic este, în mod normal, o substanţă care, dacă este administrată corect, nu face decât să ne schimbe în bine viaţa!”

Efectele injectării cu acid hialuronic sunt doar temporare. Toate procedurile realizate cu ajutorul acestei substanţe trebuie să fie repetate, în general, la jumătate de an, pentru a menţine rezultatele.

 

 

Pentru a beneficia de servicii premium şi pentru a vă bucura de rezultate pe măsura aşteptărilor, apelaţi întotdeauna la cei mai buni! Specialiştii Beauty Art Aesthetics, cu experienţă europeană de peste un deceniu, vă aşteaptă în locul unde cele mai moderne proceduri întâlnesc profesionalismul!

Mai jos regăsiţi datele de contact ale clinicii Beauty Art Aesthetics, preferata vedetelor atunci când vine vorba despre proceduri non-invazive: 

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0