Rolls-Royce Cullinan a ajuns oficial în România

Rolls-Royce Cullinan a ajuns oficial în România

Compania Schmidt Premium Cars, care deţine dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen, a prezentat oficial în România primul SUV din istoria mărcii britanice Rolls Royce, Cullinan.

Preţurile încep de la 265.000 de euro, fără taxe, dar pot depăşi cu mult această sumă, în funcţie de opţiunile alese. Primul model ar urma sa fi livrat, în România, în primul trimestru al anului viitor, iar potenţialii clienţi trebuie să aştepte mai mult de şase luni până la livrare, transmite News.ro.

Lista de așteptare este lungă pentru un Rolls-Royce Cullinan

La doar câteva luni de la premiera mondială, noul model a fost prezentat pentru prima dată în mod public, la Clubul Diplomatic din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

Există deja un interes deosebit pentru acest model atât din partea celor care deţin deja un Rolls Royce, cât şi din partea unor potenţiali clienţi noi, potrivit companiei.

„Lista de aşteptare este deja lungă şi ne ghidăm după principiul «primul venit, primul servit». Aşadar, pentru moment, va trebui să le cerem potenţialilor clienţi să aibă răbdare pentru că va dura mai mult de şase luni până când vor primi maşina comandată”, a afirmat directorul de comunicare corporate pe Europa Centrală şi de Est în cadrul Rolls-Royce Motor Cars, Frank Tiemann.

Ce dotări are Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan este răspunsul companiei britanice la solicitările clienţilor care vor să călătorească pe trasee mai puţin explorate în condiţii de lux. Cullinan este al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă Architecture of Luxury, realizată integral din aluminiu. SUV-ul are o suspensie pneumatică reglabilă şi este considerat primul automobil „three-box” în segmentul său, având un perete de compartimentare care creează un mediu distinct pentru pasageri, separaţi de compartimentul pentru bagaje, potrivit companiei.

Maşina are o greutate la gol de 2,61 tone şi un nou motor Rolls-Royce V12 de 6,75 de litri, care produce 563 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm, distribuit către noul sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare.

 

COMMENTS

DISQUS: 0