Săpunuri folosite, păstrate de un hotel de lux

Săpunuri folosite, păstrate de un hotel de lux

Lanţul hotelier de lux Hilton a anunţat că va păstra toate săpunurile folosite de oaspeţii săi pentru a le recicla mai departe într-un milion de săpunuri noi. Totul se va întâmpla până la data de 15 octombrie 2019, care marchează Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini, relatează CNN.

Proiectul este desfăşurat în colaborare cu organizaţia Clean the World, o grupare socială care distrubuie săpunuri pentru persoanele neajutorate. Compania Hilton afirmă că va colecta săpunurile din toate hotelurile sale. Săpunurile folosite vor fi „strivite, dezinfectate şi transformate în săpunuri noi-nouţe”, potrivit reprezentanţilor companiei.

2 milioane de săpunuri nu au mai ajuns la gunoi

De asemenea, reprezentanţii Hilton au anunţat astfel de iniţiative similare şi în trecut. Lanţul hotelier ajută des la reciclarea săpunurilor, loţiunilor de corp şi sticlelor de şampon, acestea putând fi folosite drept sticle de călătorie pentru produse de igienă corporală.

Programul de reciclare a lanţului Hilton a ajutat organizaţia Clean the World la distribuirea a peste 7 milioane de săpunuri reciclate, în ultimii 10 ani, astfel reuşind să păstreze 2 milioane de săpunuri şi sticle departe de gropile de gunoi.

COMMENTS

DISQUS: 0