Actrita din „Totul despre sex” vrea sa fie guvernatorul New York-ului

Actrita din „Totul despre sex” vrea sa fie guvernatorul New York-ului

Actrita Cynthia Nixon, cunoscuta din serialul de televiziune „Totul despre sex”, va candida pentru postul de guvernator al statului New York, devenind astfel adversara politica a democratului Andrew Cuomo, actualul detinator al functiei.

„Iubesc New York-ul si astazi mi-am anuntat candidatura pentru guvernator”, a spus Nixon luni.

Cynthia Nixon

Ea a publicat un videoclip in care vorbeste despre inegalitate si nevoia unei reforme in educatie – Nixon fiind o cunoscuta activista in domeniul educatiei in New York.

„Sunt mandra ca am absolvit o scoala publica si sunt si mai mandra ca si copiii mei merg la o scoala publica”, spune ea in filmulet. „Mi s-au oferit sanse pe care copiii newyorkezi de astazi nu le au. Liderii nostri ne dezamagesc. Suntem acum cel mai inegal stat din tara, cu bogatii uriase, dar si saracie extrema”.

Nixon, care ar fi prima femeie si primul reprezentant al minoritatii gay la conducerea New York-ului, a devenit o aparatoare vocala pentru educatia publica la inceputul anilor 2000, cand primarul de atunci, Michael Bloomberg, a propus reducerea bugetelor acestor institutii de invatamant.

Ea a mai militat pentru casatoriilor persoanelor de acelasi sex, inainte ca instanta suprema sa aprobe aceasta lege in 2015 si a participat la strangerea de fonduri in campania electorala a primarului Bill de Blasio in 2014. Nixon a vorbit in ianuarie 2017 la Marsul Femeilor si la Congresul progresistilor de la inceputul acestui an, devenind un critic al presedintelui Donald Trump.

„Vrem ca Guvernul sa-si faca treaba din nou – in domeniul sanatatii, sa puna capat aglomerarii inchisorilor, sa ne repare metroul”, a afirmat ea in videoclip. „Sunem satui de politicieni carora le pasa mai mult de titlurile din presa si de putere decat de noi”.

COMMENTS

DISQUS: 0