Ce trebuie să știm atunci când zburăm cu avionul

Ce trebuie să știm atunci când zburăm cu avionul

Exact ca orice altă activitate, zborul cu avionul se poate transforma foarte repede într-o experienţă neplăcută dacă nu ştim să ne organizăm din timp. Nu contează dacă alegem destinaţii exotice pentru relaxare sau dacă avem doar o întâlnire importantă de afaceri, călătoria în sine nu trebuie neglijată dacă vreim să ne bucurăm de un zbor plăcut şi reconfortant. Pentru a nu ne confrunta cu situaţii neprevăzute, este bine să luăm în calcul paşii următorii:

Cumpărați din timp biletul de avion

O vacanţă o puteţi planifica şi cu 10 luni înainte, dar despre o întâlnire în interes de serviciu peste graniţă putei afla şi de la o săptămână la alta. În acest ultim caz nu aveți ce mari planuri să vă faceți. Doar cumpărați biletul de avion cât de repede cu putință pentru a beneficia de un preţ cât mai bun, dar şi de posibilitatea de a vă alege locul din avion. Există persoane care adoră să stea la geam, în timp ce altele sunt înspăimântate de aceasta posibilitate, aşa că şi acesta este un aspect de care trebuie să ţineți cont.

Rezervaţi transferul către aeroport

Odata ce biletul este achiziţionat, următorul lucru pe care trebuie să îl rezolvați este transferul către aeroport. Este important să ajungeți repede şi în siguranţă, aşa că cea mai bună variantă este contactarea unei firme care se ocupă cu servicii de transfer. Alegeți o maşină, la o oră stabilită, iar șoferul vă va transporta la destinație.

Organizaţi bagajul

Indiferent că este o plecare scurtă sau un voiaj mai lung trebuie să aveți în bagaj hainele şi obiectele necesare. Cel mai bine ar fi să faceți o listă şi să începeți organizarea lucrurilor cu câteva zile înainte. Astfel, veți avea destul timp să realizați ce anume vă lipseşte. Nu uitați că trebuie să ţineți cont de limita în greutate a bagajelor. Verificați ce puteți pune în bagajul de mână pe site-ul companiei aeriene, iar ce nu este compatibil transferați în cel de cală.

Faceţi check-in-ul online

Ca să evitați să stați la coadă în aeroport şi să vă pierdeți timpul inutil, faceți singuri check-in-ul de acasă. Este foarte simplu de făcut această operațiune şi scăpați de această etapă de verificare din aeroport.

Verificaţi documentele

Deşi poate părea un scenariu incredibil, n-ați vrea să constataţi la aeroport că nu aveți la dumneavoastră toate documentele necesare sau că vreun act de identitate a expirat. Verificați totul cu atenţie din timp. De asemenea, în funcţie de ţara pe care o vizitați, este necesar să ştiți dacă vă trebuie şi paşaport sau este suficientă cartea de identitate.

COMMENTS

DISQUS: 0