Cristalele pot face minuni, dacă și cel care apelează la ajutorul lor crede în puterea vindecătoare a pietrelor. Cei care le folosesc în terapii explică faptul că orice afecțiune poate fi tratată, însă la fel ca în medicina tradițională, este nevoie de credința pacientului. Chiar și pentru un medicament obișnuit – dacă nu crezi că acesta își face efectul, că o cremă îți vindecă o durere articulară – nu se va întâmpla acel lucru. Această teorie se aplică și în cristaloterapie: dacă crezi că te poate vindeca, ea o va face.
Carneolul sporește fertilitatea
Exemple specifice de vindecare sunt cele legate de chisturile ovariene, de reglarea ciclului menstrual sau dereglarea fertilității. Pentru tratarea acestora Laura Dinu, psihoterapeut, povestește că a folosit pentru pacienții săi carneolul, calcitul galben, turmalina galbenă, calcitul verde. De exemplu, carneolul influențează organele genitale feminine și sporește feritlitatea. Această piatră ajută la depășirea frigiditații și a impotenței. Vindecă problemele din partea lombară inferioară. Sporește afluxul de sânge către organe și țesuturi. Trebuie purtat ca pandantiv, ori plasat pe locul afectat în contact cu pielea (în zona bazinului, a ovarelor, în zona lombară).
Kianitul tratează tiroida
O altă afecțiune tratată cu ajutorul cristalelor este reglarea glandei tiroide – reglarea hormonilor asociați cu aceasta. „Am folosit kianit, lapis lazuli, etc. Pentru vindecarea sau echilibrarea chakrei tiroide este indicat să folosiți pietre de culoarea albastră pentru că tiroida se află în zona gâtului, unde se întâlnește un centru energetic numit chakra comunicării / a gâtului ce are o culoare albastră. Astfel, aceste pietre vindecă mult mai ușor această zonă. Kianitul de exemplu, tratează tiroida și paratiroida, gâtul și creierul. Este un analgezic natural. Scade tensiunea sanguină și elimină greutatea în exces. Poate fi purtat ca pandantiv, sau ca lănțișor. Lapis Lazuli alină durerea, migrenele, depresia și are efecte profunde asupra sistemului respirator: laringe, gât, tiroidă, timus”, a explicat specialista.
Cristalele pot fi folosite ca bijuterii: pandantive, inele, cercei, brățări. Ele pot fi brute, nemontate sau șlefuite. Pot fi, de asemenea, ținute în cameră, sub perne, purificând enrgiile și oferind protecție sau purtate în geantă.
Malachitul îi ajută pe copii să se concentreze
Pentru copii, este de ajutor să plasezi un cristal în cărucior pentru protecție. Ochi de tigru, care are o putere foarte mare de a proteja, sau un cuarț roz pentru că-i ajută pe cei mici să se armonizeze cu spațiul și să se conecteze emoțional cu părinții.
„Recomand malachitul, cristalul de stâncă, ametistul pentru elevi. Piramide din aceste cristale îi ajută să se concentreze la teme, făcându-i să se deschidă către învățare. Este recomandat să aveți în camera lor cel puțin un ametist, un cuarț roz, un bulgăre de sare de Himalaya (sau sare brută românească)”, mai spune Laura Dinu, psihoterapeut.
Ametistul ne ajută să avem un somn liniștit, să nu mai avem coșmaruri și să ținem minte visele. Ne ajută, de asemena, să trecem peste moartea sau pierderea unei persoane dragi (moarte, divorț, etc.), curățând durerea din corpul fizic și energetic.
Cele mai folosite cristale și la ce sunt ele bune
Pentru dureri pe cap, poate ajuta lapis lazuli, cristalul de stâncă.
Pentru insomnii și febră: hematitul.
Agata albastru-dantelat ajută împotriva durerilor de cap și febră.
Pentru durerile în gât: kianit, lapis lazuli, turcoaz albastru, crisocolla (laringită, faringită, amigdalită)
Pentru zona inimii: cuarțul roz, smaraldul, rhodonitul, rubinul.
Pentru stomac și intestine: citrin, ochi de tigru, turmalină galbenă, cuarțul fumuriu (ajută la digestie în cazul în care ești constipat).
Pentru zona lombară, bazin și aparatele genitale: carneol, fluorină galbenă, calcitul galben sau verde.
Pentru picioare: turmalină neagră care ne ajută cu durerile de articulații, fracturi (se bandajează zona împreună cu un cristal, simțind în funcție de caz momentul în care trebuie să dai cristalul la o parte), jaspul roșu ce ajută cu dureri și afecțiuni ale picioarelor, circulație, varice.
COMMENTS