Cum alegi costumul de haine potrivit

Cum alegi costumul de haine potrivit

Un costum care îți vine perfect te scoate din încurătură în cele mai importante momente din viață. Dacă arăți superb, fie că este vorba despre un interviu, fie că vorbim de o nuntă ori o petrecere specială, vei fi privit atfel și vei impune respect.  În alegerea pieselor vestimentare potrivite, trebuie însă să ții cont de anumite lucruri, pentru a lua cea mai bună decizie. De aceea, în continuarea articolului, vei găsi principalele elemente la care trebuie să fii atent atunci când îți achiziționezi un costum, pentru că acesta să îți vină ca și cum ar fi fost făcut pe dimensiunile tale.

Cei care privesc din exterior, fără să fi trecut măcar o dată prin această experiență, pot spune că acest lucru este ușor de făcut, atât timp cât îți cunoști mărimea. Însă, nu este chiar atât de simplu. Un costum care îți vine bine pe corp trebuie să îndeplinească mai multe criterii ca să fie declarat potrivit.

Fii atent la sacou în zona umerilor

Primul element după care îți poți da seama că ai luat cea mai bună decizie sunt umerii. Sacoul va fi comod și va arată bine numai dacă măsura este cea potrivită. Partea superioară a corpului va fi prima care va atrage privirile celorlalți, de aceea este foarte important ca distanță dintre gulerul sacoului și cămașă să nu fie atât de mare încât să deranjeze vizual. Croiala trebuie să se potrivească constituției tale, să se termine la nivelul corespunzător și să nu depășească linia umerilor. Ține cont că lățimea reverului trebuie să fie în concordanță cu cravată, iar în trend-ul actual, reverele subțiri sunt mai apreciate.

Gulerul sacoului este important

Un sacou nu trebuie niciodată să acopere gulerul cămășii pe care o porți. Singura parte care nu trebuie să fie vizibilă din aceasta sunt colțurile. De asemenea, sub nicio formă nu trebuie să așezi, niciodată, cămașa peste gulerul sacoului.

Mânecile sacoului trebuie să lase la vedere cămașa

Lungimea mânecilor trebuie să lase vizibili din manșeta cămășii 1 sau 2 cm. Lungimea ideală ajunge până la baza degetului mare, însă în funcție de caz, poate fi puțin mai scurtă, dar niciodată să depășească această zona. În ceea ce privește lungimea sacolului, acesta ar trebui să acopere regiunea fesieră. Pentru un plus de confort, alege o jachetă cu despicături laterale sau în spate.

Ai grijă la talia pantalonilor

Pantalonii nu ar trebui să te strângă în talie, dar nici să fie atât de largi încât să cadă de pe tine. Este ideal să îți permită să respiri și să te miști în voie și îi poți fixa dacă este cazul prin intermediul unei curele.

Lungimea pantalonilor este discutabilă

Aici, dimensiunea diferă în funcție de preferințele personale. Poți alege varianta clasică, cu tivul care ajunge deasupra călcăiului de la pantof ori o variantă mai modernă, care lasă la vedere glezna piciorului. Nu uita că, atunci când îndoi genunchiul, pantalonii se vor ridica cu câțiva cm. Bineînțeles, această decizie trebuie luată țînând cont de eveniment, stilul personal și de momentul zilei.

 

COMMENTS

DISQUS: 0