Eclipsa totală de lună amplifică anxietatea și depresia

Eclipsa totală de lună amplifică anxietatea și depresia

Suntem în fața unui moment istoric din punct de vedere astronomic. Luna se va afla în totalitate în umbra pământului la ora 22.29. Tot discul se va afla scufundat în umbră, căpătând nuanţe de la portocaliu la cărămiziu, acesta fiind şi momentul în care începe totalitatea. Maximul eclipsei, când Luna se află cel mai aproape de centrul umbrei, se produce la ora 23.22. Atunci Luna nu se va afla foarte sus pe cer, la 20 de grade înălţime deasupra orizontului, înspre sud-est. Fenomenul nu este doar un spectacol pentru cei pasionați de astre, ci își pune amprenta și asupra stării noastre de spirit.

Roxana Lușneac, astrolog vedic

Astrologii spun că nu este indicat să ne expunem foarte mult în exterior, deoarece se consideră că aduce probleme de sănătate și scade sistemul imunitar. „Se activează karma, trecutul, de aceea nu este indicat să facem schimbări mari în viață noastră și să ne lăsăm impulsionați de deciziile de moment, mai ales că avem și Mercur retrograd. Ne poate modifică starea de spirit și poate alplifica bolile ce țin de sistemul nervos, precum anxietatea sau depresia”, a explicat Roxana Lușneac, astrolog vedic pentru www.celebritatea.ro.

Cât durează eclipsa totală de lună

Eclipsa totală de lună durează 103 minute, fiind cea mai lungă din secolul 21, la diferenţă mică de eclipsele care vor avea loc pe 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047, care vor avea totalităţi cu durata de 102 minute.

„Momentul totalităţii este spectaculos pentru că Luna va fi colorată. Ce culoare va avea nu putem şti, însă va avea nuanţe de portocaliu-roşu-cărămiziu. Discul nu va fi colorat şi iluminat uniform, partea aflată mai aproape de centrul umbrei fiind mai întunecată (partea de jos a discului)”

La ora 00.13, Luna începe să iasă din umbră, totalitatea luând sfârşit. „Urmăriţi în continuare Luna, pentru că va reveni treptat la strălucirea dinainte de eclipsă”, recomandă specialiştii.

La ora 01.19, Luna va ieşi complet din umbră, fiind mai deschisă la culoare, „probabil gălbuie în partea din dreapta jos a discului”.

Eclipsa se va încheia la ora 02.29, cu ieşirea Lunii din penumbra Pământului

 

COMMENTS

DISQUS: 0