Judith Kerr, autoarea cărţilor cu pisica Mog, a murit

Judith Kerr, autoarea cărţilor cu pisica Mog, a murit

Flavia Mihasan detine un trup de invidiat. Afla cum!
De ce sa consumam produse BIO ?
Tu stii cum sa decorezi masa de Paste? Iata ce sfaturi ne dau specialistii Bon Bon Club
Cele mai eficiente proceduri de slabire ale vedetelor
Oamenii nu apar accidental în viața noastră! Astrologul explică cum se întâmplă

Judith Kerr, autoarea seriei de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog (Mog, pisica uitucă, Mog învaţă alfabetul, etc.) a murit la 95 de ani la Londra, anunţă Reuters. Scriitoarea a încetat din viaţă după o afecţiune care a evoluat rapid.

”Cu mare tristeţe anunţăm că Judith Kerr, autoare şi ilustratoare a cărţilor «Tigrul care a venit la ceai», «Când Hitler a furat iepurele roz», «Mog, pisica uitucă» şi a multor altor cărţi clasice pentru copii, a murit ieri acasă la vârsta de 95 de ani”, a anunţat editura HarperCollins.

Cărțile autoarei Judith Kerr s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare

Judith Kerr s-a născut la Berlin în 1923. Familia ei s-a stabilit la Londra după ce s-au văzut nevoiţi să părăsească Germania nazistă. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial a lucrat pentru Crucea Roşie, odată cu venirea păcii fiind angajată ca scenaristă pentru BBC. A început să scrie cărţi pentru copii abia atunci când proprii săi copii învăţau să citească. Poveştile din seria Mog (1970-2015) şi Tigrul care a venit la ceai. A mai scris trei romane inspirate din propria copilărie, printre care When Hitler Stole Pink Rabbit. Cărţile ei pentru copii s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare şi au devenit clasice.

 

COMMENTS

DISQUS: 0