Platforma TikTok a creat controverse în SUA, guvernul dezbate interzicerea aplicației

Platforma TikTok a creat controverse în SUA, guvernul dezbate interzicerea aplicației

TikTok este poate cea mai cunoscută și utilizată platformă de socializare, atât național cât și internațional, cu aproximativ peste 1 miliard de utilizatori activi. Cu toate acestea, în ultima perioadă au apărut mai multe controverse despre siguranța datelor utilizatorilor.

TikTok și conflictul din Iran 2020

Una dintre cele mai răsunătoare discuții care a implicat TikTok a început în anul 2020. Când Iranul a interzis aplicația din cauza conținutului neadecvat. Guvernul din Iran susține că platforma promovează un discurs și un comportament imoral. Astfel, prezintă o amenințare la adresa securității naționale. La scurt timp după asta interdicția a fost ridicată, în luna mai, dar guvernul continuă să monitorizeze în detaliu activitatea aplicației și să blocheze anumite tipuri de conținut.

TikTok și administrația Trump

În același an 2020, dar luna septembrie, administrația Trump a anunțat că după mai multe discuții purtate alături de compania-mamă TikTok, au decis împreună că vor înființa o nouă entitate TikTok Global. Aceasta urmând să aibă sediul în SUA și v-a fi deținută parțial de companiile americane Oracle și Walmart. Cu toate acestea, acordul nu a fost niciodată finalizat, iar administrația Biden a schimbat strategia.

Administrația Biden și conflictele de după

În anul 2021, președintele Biden a semnat un ordin executiv prin care a revocat câteva dintre ordinele din perioada lui Trump legate de această platformă de socializare și altele de proveniență din China. Administrația continuă de asemenea să supravegheze și să examineze practicile de date ale aplicației. De asemenea, a ordonat o revizuire a securității TikTok.

Anul acesta în luna martie directorul executiv al companiei, Shou Zi Chew, a fost audiat timp de 5 ore de către legislatorii americani despre pericolele la care aplicația îi expune pe tineri.

„TikTok în sine nu este disponibil în China continentală”, a spus el comisiei Camerei, pentru NBC News. „Avem sediul în Los Angeles și Singapore și avem astăzi 7.000 de angajați în SUA.”

Chew, care este CEO din mai 2021, a spus că nu a văzut „nicio dovadă” că guvernul chinez a avut acces la datele utilizatorilor TikTok – și că oficialii nu au cerut acest lucru. „Cred că multe riscuri care sunt subliniate sunt riscuri ipotetice și teoretice”, a mai comentat acesta.

Pe aceeași temă te-ar putea interesa:

Facebook şi Instagram, în pană în diverse părţi ale lumii

Surse:

Untangling the Drama Swirling Around TikTok as Talk of a Ban Heats Up

Scandalul TikTok

COMMENTS

DISQUS: 0