Reteta usoara de week-end! File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras.

Reteta usoara de week-end! File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras.

File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras.

Pentru ca e week-end si afara a nins, de multe ori evitam sa mergem la restaurant. Azi noi va propunem o reteta de sezon ideala pentru a-ti surprinde familia sau prietenii.

Recomandarea ne-a fost facuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria.

Timp de preparare: 65 min

Materii prime pentru 2 portii:

File de calcan 400 gr

Spanac proaspat 100 gr

Foietaj 200 gr

Dovlecei 100 gr

Ardei Gras Rosu 100 gr

Sare 5 gr

Piper 2 gr

Usturoi 2 gr

Ulei de masline 50 gr

File-ul de calcan se spala si se portioneaza la 200 gr.

 

Spanacul se spala si se scurge de apa dupa care se trage la tigaie cu uleiul de masline timp de 3 minute si se condimenteaza cu piper, sare si usturoi.

File-urile de calcan se condimenteaza si se pun la cuptor ( pe hartie de copt) timp de 10 min la 160 grade.

Intindem foietajul. Punem calcanul pe centru astfel incat la final sa fie acoperit tot si adaugam spanacul dupa ce l-am impartit in 2 portii.

Punem apoi rulourile la cuptor timp de 30 min la 180 grade.

Dovleceii ii taiem pe lungime ca sa putem obtine 2 fasii pentru fiecare portie si ii facem fie la gratar, fie la tigaie stropiti cu putin ulei de masline.

Ardeiul gras se curata de seminte si se taie fasii( cate 3 fasii pentru fiecare portie).

Rulam dovlecelul cu cele 3 fasii de ardei si inainte de servire se mai pun toate la cuptori 5 minute la 160 grade.

Pofta buna!

Restaurant Danke Bavaria.
Sos. Bucuresti-Ploiesti 162-164
Rezervari: 0732302303 | 0755802873

 

COMMENTS

DISQUS: 0