File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras.
Pentru ca e week-end si afara a nins, de multe ori evitam sa mergem la restaurant. Azi noi va propunem o reteta de sezon ideala pentru a-ti surprinde familia sau prietenii.
Recomandarea ne-a fost facuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria.
Timp de preparare: 65 min
Materii prime pentru 2 portii:
File de calcan 400 gr
Spanac proaspat 100 gr
Foietaj 200 gr
Dovlecei 100 gr
Ardei Gras Rosu 100 gr
Sare 5 gr
Piper 2 gr
Usturoi 2 gr
Ulei de masline 50 gr
File-ul de calcan se spala si se portioneaza la 200 gr.
Spanacul se spala si se scurge de apa dupa care se trage la tigaie cu uleiul de masline timp de 3 minute si se condimenteaza cu piper, sare si usturoi.
File-urile de calcan se condimenteaza si se pun la cuptor ( pe hartie de copt) timp de 10 min la 160 grade.
Intindem foietajul. Punem calcanul pe centru astfel incat la final sa fie acoperit tot si adaugam spanacul dupa ce l-am impartit in 2 portii.
Punem apoi rulourile la cuptor timp de 30 min la 180 grade.
Dovleceii ii taiem pe lungime ca sa putem obtine 2 fasii pentru fiecare portie si ii facem fie la gratar, fie la tigaie stropiti cu putin ulei de masline.
Ardeiul gras se curata de seminte si se taie fasii( cate 3 fasii pentru fiecare portie).
Rulam dovlecelul cu cele 3 fasii de ardei si inainte de servire se mai pun toate la cuptori 5 minute la 160 grade.
Pofta buna!
Restaurant Danke Bavaria.
Sos. Bucuresti-Ploiesti 162-164
Rezervari: 0732302303 | 0755802873
COMMENTS