E posibil să găsești undeva o pizza mai bună decât la ea acasă, în Italia? DA, la Trattoria I Butteri.
Nici un alt preparat din bucătăria italiană nu este atât de popular precum pizza. Dar cât de multe știm despre această mâncare pe cât de simplă, pe atât de gustoasă?Pizza, așa cum o știm cu toții, a fost inventată în Italia, mai exact la Napoli. Ca o scurta istorie, initial era mai mult o focaccia, o paine turtita servita cu diverse condimente simple, fara salamul si mozzarella de astazi. Aceasta focaccia a devenit pizza pe care o cunoastem dupa descoperirea Americii atunci cand in Europa au fost aduse rosiile. Adaugarea lor pe blat a inceput sa se practice in zone sarace din sudul Italiei, mai exact la Napoli. Putin cate putin, pizza a castigat loc si in alimentatia altor zone din Italia, intrand in joc multitudinea de topping-uri din care alegem astazi. După coacere, o pizza tradițională trebuie să aibă următoarele caracteristici: blatul moale, elastic, sosul de roșii uscat și dens, iar mozzarella – topită uniform pe toată suprafața blatului. Marginile trebuie să fie ușor crocante și cu un miros de pâine proaspătă, abia scoasă din cuptor, care împreună cu aroma ușor înțepătoare a sosului de roșii consistent, îmbogățit cu oregano, usturoi și busuioc, să ofere în final acea senzație unică pe care numai o pizza autentică o are.
E incredibil cum o mâncare atât de simplă a ajuns să cucerească absolut toată lumea.
Ca într-o adevărată trattorie, la Trattoria I Butteri gastronomia de calitate se împletește cu rețetele clasice italienești. Restaurantul are o atmosferă caldă, primitoare și 2 terase. Mâncarea este excelentă – paste proaspete facute in casa, salate echilibrate, toate cu ingrediente de prima calitate, respectand traditia culinara italiana. Pizza este vedeta meniului.
Nimeni nu poate rezista mirosului unei pizza proaspăt scoasă din cuptor?!
Ce mai asteptati? Comandati acum!
Profita de oferta speciala!
COMMENTS