Virusul care amenință și Europa – ce trebuie să știm pentru a preveni îmbolnăvirea

Virusul care amenință și Europa – ce trebuie să știm pentru a preveni îmbolnăvirea

Epidemia noului coronavirus din China s-a extins în tot mai multe țări din Asia, nu doar în țara de origine. Numărul pacienților s-a triplat, iar încă o persoană a murit, stârnind îngrijorări privind ținerea sub control a bolii. După ce săptămâna trecută au fost consemnate două cazuri în Thailanda și unul în Japonia, astăzi și autoritățile sud-coreene au anunțat că au consemnat primul caz confirmat de coronavirus, o femeie de 35 de ani care venea din China.

Experții britanici au declarat pentru BBC că 1.700 de persoane ar putea fi infectate, un număr mult mai mare comparativ cu cifrele care vin din China. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a concluzionat că infecția este un coronavirus și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru a face față oricăror necesități.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit OMS. Simptomele sunt diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta și altele nu.

COMMENTS

DISQUS: 0