Strudel de mere bavarez

Strudel de mere bavarez

Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez.

Am descoperit reteta de la restaurantul Danke Bavaria din Bucuresti.

Ingrediente

1 kg mere

1 lingurita de otet

50 g migdale tocate

50 g stafide

5 lingurite Rom

50 g pesmet

1 plic de  zahar vanilat

75 g unt topit margarina

3  lingurite esenta de lamaie

100g zahar

 

Ingrediente pentru aluat

 

5 linguri de apa calduta

50 g de margarina sau unt

1 varf de cutit de sare

200 g faina de grau

25 min. timpul de pregatire

45 min. Timpul de gatire

 

Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.

Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.

Umplere:

Merele se curata de coaja , scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.

Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.

Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.

Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.

Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Putem adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

Restaurant Danke Bavaria.

Sos. Bucuresti-Ploiesti 162-164
Rezervari: 0732302303 | 0755802873

COMMENTS

DISQUS: 0