Transpiri excesiv iar deodorantele nu își fac efectul? Află totul despre hiperhidroză

Transpiri excesiv iar deodorantele nu își fac efectul? Află totul despre hiperhidroză

Transpiratia excesiva este o problema extrem de neplacuta cu care se confrunta tot mai multe persoane, mai ales in sezonul cald. Aceasta afectiune se datorează unei stimulări exagerate a glandelor sudoripare de către sistemul nervos. Disconfortul este și mai mare când deodorantele nu își mai fac efectul și apar urme de umezeală pe haine sau chiar miros neplăcut. Probabil ai incercat totul si ti-ai pierdut orice speranta, dar din fericire, evolutia medicinei este uimitoare, iar hiperhidroza poate fi tratata la medicul estetician. Domnul doctor Alin Bortolini te poate scăpa de transpirația excesivă a mâinilor, picioarelor sau axilelor, în funcție de zona unde este nevoie de intervenție. De obicei, acest tratament se face la sfârșitul primăverii începutul verii și acoperă cu succes lunile călduroase. Dacă vrei să știi care este substanța minune care face posibil acest tratament, parcurge articolul de mai jos.

 

Ce este hiperhidroza și de ce apare?

Cu toții transpirăm și este o funcție absolut necesară și normală a corpului nostru. Transpirația apare atunci când organismul menține o temperatură adecvată. Astfel, acesta se răcorește și este prevenită supraîncălzirea. Hiperhidroza (transpirația excesivă) apare fără a exista vreun stimul sau vreun declanșator, în ciuda temperaturii optime a corpului. Ea poate fi cauzată de o anumită afecțiune, de medicamente, suplimente sau de factori genetici.

Această afecțiune poate provoca anxietate socială, rușine și chiar afecta modul în care sunt realizate anumite activități. Hiperhidroza are trei forme: cea indusă emoțional, care afectează palmele, picioarele sau axilele și cea localizată sau generalizată. Boala are un impact negativ semnificativ asupra calității vieții pacienților și poate avea efecte distructive.

Dr. Alin Bortolini – medic chirurg estetician și fondatorul Be Perfect: „Aproape 80% dintre pacienții care au venit la clinică s-au confruntat cu hiperhidroză axilară. Ce-i drept, este cel mai frecvent întâlnită. Dacă vorbim de cauzele genetice, ea este întâlnită cam între 30-50% din cazuri. Lipsa tratării acestei probleme, în timp, poate cauza alte probleme dermatologice. Spre exemplu, din cauza umidității tegumentului, pacienții pot dezvolta dermatite iritative, eczeme sau, mai grav, infecții cutanate. De asemenea, crește posibilitatea apariției infecțiilor fungice, a negilor sau a altor neplăceri.”

 

Cum poți identifica apariția hiperhidrozei

Simptomele acestei afecțiuni se traduc în câteva probleme frecvente. Spre exemplu, transpirația excesivă a avut loc cel puțin șase luni, fără un motiv aparent. Apariția a cel puțin un episod săptămânal este încă un lucru care poate indica această afecțiune. Transpirația afectează activitățile zilnice și este bilaterală sau relativ simetrică. De asemenea, și istoricul familial pozitiv își poate spune cuvântul sau debutul bolii care are loc înainte de vârsta de 25 de ani. Încă un semn este faptul că hiperhidroza nu apare noaptea, ci are loc doar în timpul zilei.

 

Hiperhidroza poate fi tratată cu succes

Având în vedere că este o problemă veche, pentru a o trata s-au încercat foarte multe variante. Spre exemplu: terapii locale în cadrul cărora se foloseau clorura de aluminiu, talc sau iontoforeză cu soluție salină de apă. Însă, fără rezultatele scontate. De-a lungul timpului au fost încercate și proceduri chirurgicale invazive, precum chiuretarea glandulară, care nu a avut succes. Astfel, cel mai eficient și non invaziv tratament rămâne astfel, injectarea cu toxină botulinică.

Toxina botulinică, atât de cunoscută, face minuni și în cazul transpirației excesive. Aceasta poate bloca glandele sudoripare și poate trata eficient transpirația în exces de la nivelul palmelor, tălpilor și, mai ales, a axilelor. Iar procedura de injectare poate fi realizată atât femeilor, cât și bărbaților. Tratamentul cu toxină botulinică este folosit în medicină de mai bine de 30 de ani, iar pentru această afecțiune este aprobat și recomandat inclusiv de FDA. Realizată de un medic cu experiență, așa cum este dr. Alin Bortolini, nu au de ce să apară reacții adverse majore. De asemenea, această procedură nu influențează echilibrul intern al organismului sau transpirația altor zone.

Tratamentul pentru hiperhidroză cu toxină botulinică este realizat foarte rapid, iar rezultatele de durată sunt geniale. Cum se efectuează procedura? Se aplică local o cremă anestezică, pe care domnul doctor Alin Bortolini o lasă să acționeze timp de 30 de minute. Apoi este îndepărtată, iar zona amorțită va fi curățată și dezinfectată, pentru ca totul să fie în siguranță. Ulterior sunt trasate niște marcaje în zona respectivă, unde va fi injectată toxina botulinică. Dacă vă temeți de injecții, vă asigurăm că nu va fi nicio problemă. La Be Perfect, acestea se fac cu ace extrem de fine, aproape invizibile, cu ajutorul cărora este injectată o cantitate mică de substanță. Numărul de înțepături variază în funcție de mărimea suprafeței tratate. În ceea ce privește durerea, la nivel axilar, totul se rezumă la o senzație ca aceea când ești înțepat de o insectă. Însă, durează doar câteva secunde. În cazul tălpilor sau palmelor, aici se poate resimți puțină durere, chiar și sub anestezie locală. Aici există un număr mai mare de terminale nervoase senzitive. Pentru a reduce total durerea, se poate apela la sedare, iar confortul va fi pe deplin.

Această procedură uimitoare ajută corpul imediat să producă o cantitate mai mică de transpirație. Totul începe la o distanță de doar două-patru zile, iar efectele maxime sunt sesizate în cel mult două săptămâni. Pentru a scăpa de grija acestei probleme, acest tratament să știți că acționează aproape jumătate de an și variază de la un organism la altul, dar și în funcție de zona în care este aplicat. După această perioadă, este necesar să treceți din nou pragul medicului.

 

Ce trebuie să eviți după tratament

Frecarea sau masajul zonei tratate timp de 24 de ore după procedură sunt contraindicate. De asemenea, în funcție de zona unde a avut loc intervenția, nu este recomandată epilarea timp de șapte zile. Inclusiv efortul fizic intens, sauna, jacuzzi sau orice alte activități care ar putea produce supraîncălzirea sunt interzise timp de o săptămână.

Reacțiile adverse sunt practic inexistente. Persoanele care au pielea mai sensibila pot observa o inrosire locala a zonei sau o mica sangerare punctiforma. Foarte rar apar slăbiciuni musculare în zonele tratate, care nu afectează activitățile zilnice și care dispar în câteva zile.

 

Dacă îți dorești să scapi de această problemă și să ai parte de un rezultat de succes și eficient, domnul doctor Alin Bortolini te așteaptă în cabinetul său la o consultație. Împreună veți îndepărta transpirația în exces, urmele nedorite de pe haine și mirosul deranjant. Mai jos regăsiți datele de contact ale domnului doctor.

0800 950 376 / [email protected]

https://beperfect.ro/

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

https://www.facebook.com/dr.bortolini

 

COMMENTS

DISQUS: 0