Zilele Horticulturii Bucurestene si Hortus FlorShow Romania – tot ce vreti sa stiti despre flori, plante si gradina!

Zilele Horticulturii Bucurestene si Hortus FlorShow Romania – tot ce vreti sa stiti despre flori, plante si gradina!

In perioada 13 – 16 mai 2021, va invitam, ca in fiecare an, sa participati la Zilele Horticulturii Bucurestene, in campusul Agronomie-Herastrau.

Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultura din cadrul USAMV Bucuresti va conduce intr-o calatorie in lumea horticulturii, prin cele 14 ateliere organizate in sistem hibrid si prin targul Hortus FlorShow Romania.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina Zilelor Horticulturii Bucurestene unde va puteti inscrie la prezentari organizate pe teme actuale din horticultura. Programul cuprinde conferinte, ateliere si demonstratii care se vor desfasura atat fizic, la fata locului, cat si online, pe pagina evenimentului.

Alegeti din program subiectul favorit:

  • Peisagistica europeana si conservarea biodiversitatii urbane;
  • Crearea unei gradini biointensive eco in campusul universitatii;
  • Atragerea faunei utile in gradinile si fermele noastre si studierea cuiburilor artificiale;
  • Reciclam sau aruncam? Materia organica – o resursa nepretuita. Cum si ce compostam?
  • Aplicatii digitale in sprijinul fermierilor horticultori – TIC;
  • Tehnologii ecologice pre si postrecolta in sprijinul fermierului;
  • Prezentarea speciilor pomicole noi si demonstratii in livada privind tehnologiile moderne;
  • PopArt – Demonstratie de arta florala cu Maestra Andreea Stor si Asociatia Floristilor Romani.

Atractia principala este expozitia cu vanzare Hortus FlorShow (zilnic, intre orele 10.00-18.00) ce aduce in fata vizitatorilor producatori de flori, arbusti, plante ornamentale, seminte, rasaduri de legume si flori, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultura si produse agricole traditionale, in campusul Agronomie-Herastrau (Bd. Marasti, Nr.59).

”Sumtem bucurosi ca putem duce traditia mai departe organizand acest eveniment – simbol al comunitatii noastre, din 2004. Zilele Horticulturii Bucurestene este un proiect de suflet al Facultatii de Horticultura si al universitatii, care reuneste studenti, specialisti, fermieri si pasionati de frumos, natura si viata sanatoasa. Suntem deosebit de onorati ca si aceasta editie se afla sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane. Casa Regala are o lunga traditie in dezvoltarea horticulturii romanesti, fiind sustinatoarea Societatii Romane a Horticultorilor, inca de la primele expozitii din 1913.” – Prof.dr. Florin Stanica, Prorector, Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti.

 

 

Timp de 4 zile veti putea admira, dar si achizitiona din oferta expusa la fata locului si in deplina siguranta, respectand absolut toate reglementarile. Iar pentru cei care doresc sa participe fizic la conferintele si atelierele noastre, sau pur si simplu sa devina expozanti, sunt asteptati sa se inregistreze la [email protected]. Simplu, sigur si la un click distanta.

Descoperiti tot programul accesand pagina evenimentului si ne vedem in Campusul Agronomie – Herastrau (Bd. Marasti, Nr.59).

Sunteti pregatiti?

Daca doriti sa aflati mai multe despre activitatea noastra puteti vizita www.usamv.ro.

Despre Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de invaţamant superior şi de cercetare acreditata, pol de excelenţa al invaţamantului universitar de specialitate, transformata constant şi consistent pe parcursul celor 168 de ani de existenţa. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definita ca „o universitate pentru viaţa şi agricultura, prin educaţie şi cercetare de inalta calitate” („Agriculture for Life, Life for Agriculture”). USAMV are in vedere patru direcţii strategice de dezvoltare in contextul actual: invaţamant de calitate (cu accent pe abilitaţile practice urmarite de angajatori), cercetare avansata, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.

Pentru subiecte specifice si informatii suplimentare ne puteti contacta la:

Alexandra Cornea
[email protected]
0744 641 930

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0