Interviu exclusiv pentru cântăreața Sayra! Cum s-a născut pasiunea pentru designul vestimentar și ce ținută alege pentru sărbători tânăra brunetă?

Interviu exclusiv pentru cântăreața Sayra! Cum s-a născut pasiunea pentru designul vestimentar și ce ținută alege pentru sărbători tânăra brunetă?

 

 

Tânăra Sayra, cea mai nouă apariție de pe piața muzicală românească, ne surprinde continuu. Nu este pasionată doar de muzică, ci si de vastul domeniu al design-ului vestimentar. Artista ne arată cât este de încrezătoare și de originală prin felul în care își creează stilul vestimentar și ne surprinde prin convingerile sale autentice!

Are 21 de ani și a terminat Facultatea de Design Vestimentar din Marbella, Spania. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică la o vârstă fragedă, iar acum, de când a simțit că este pasionată și de design-ul vestimentar, își dorește să dea viață ambelor pasiuni.

Sayra la Universitatea de Design Vestimentar din Marbella

 Aflăm de la artistă care sunt exemplele ei și ce planuri are pentru viitor!

La o vârstă fragedă, Sayra este un mare exemplu al tinerei generații prin devotamentul cu care își tratează pasiunile și talentul. Este extrem de motivată, nu lasă nimic să-i scape printre degete, și își valorifică potențialul la maxim. Are o viziune amplă și foarte bine structurată. Consideră că stilul vestimentar este o formă de exprimare și susține pe oricine să facă asta. Gândirea ei este foarte înțeleaptă prin faptul că nu cataloghează o piesă vestimentară prin preț sau succes, ci prin sentimentul pe care il transmite!

 

 1.Care a fost momentul în care ai simțit că vrei să faci design vestimentar?

 Și-a descoperit această vocație prin profesorul ei: „Am  descoperit acest lucru în Marbella, cu ajutorul profesorului meu, care mi-a arătat departamentul de Fashion Design. Mi-a arătat culori, material și anumite modele făcute de alți studenți. Atunci am simțit că dorințele mele se schimbă și că vreau să fac asta, deși nu știam să cos sau să desenez modele. M-am hotărât s-o iau de la început, să fac niște cursuri in paralel cu cele ale facultății și sa încerc sa ma dezvolt pe acest plan.”

 2.Cum a fost să studiezi la această universitate?

Am studiat design-ul în Spania la o facultate micuță, dar minunată, unde am simțit că toți eram o familie. Am terminat recent si mi-e dor de Spania! Am plecat din România, unde făcusem cursuri de design interior, cu gândul că asta voi face și acolo. A fost minunat să aflu că îmi doresc să fac design vestimentar!”

3.Ai un designer preferat? Dacă da, care este acela?

„Da, am două nume favorite: Alexander McQueen și Iris Van Herpen.”

4.Ce crezi ca te diferențiază de restul oamenilor din punct de vedere vestimentar?

„Un lucru care ma diferențiază de restul oamenilor din punct de vedere vestimentar este faptul ca îmi place sa abordez propriul meu stil contemporan, original. Se spune „normal is boring”, și nu îmi doresc să exprim asta. Prefer sa îmi fac eu ținute și sa fie diferit de ceea ce poarta toată lumea.”

5.Care este materialul tău preferat?

„Nu am un material preferat, de-obicei lucrez cu materiale ușor de „manipulat”, ca de exemplu bumbacul, deși trebuie să spun că îmi place foarte mult sa experimentez cu materiale mai fine și greu de abordat cum este voalul sau chiar pielea.”

6.Care sunt brandurile pe care le preferi si de ce?

„Nu am un brand anume pe care îl prefer, de-obicei intru pe site-uri care conțin un număr mai amplu de brand-uri diferite și caut ceva ce sa-mi placa și le combin între ele.”

7.Ai în minte modele vestimentare pe care vrei sa le creezi?

„De-obicei studiez trendurile de actualitate si am mai multe surse de inspirație pentru ceea ce creez: designeri renumiți care abordează un stil vestimentar contemporan, Pinterest, stil vestimentar popular tradițional și uneori chiar arhitectura.”

8.Ce crezi ca este cel mai important in lumea modei?

„Cel mai important in moda este ca fiecare își poate exprima personalitatea prin stil. Moda este cultura și societate. Multe persoane au impresia ca dacă o ținută are un preț mare atunci este o ținută bună, in schimb eu nu sunt de aceeași părere. Un styling gândit, materiale de calitate și croiala buna: asta face dintr-o tinuta una cu adevarat buna si autentica! Cel mai bun mod prin care te poti bucura de o ținuta este sa te simți comfortabil și, cel mai important, sa te simți tu. Atitudinea este tot ce contează.”

9.Îți dorești sa lansezi o linie de creatii vestimentare?

„Da, îmi doresc foarte mult sa îmi lansez propria mea linie de creație și o sa o fac curand, lucrez la asta in prezent.”

 

11.Ce ți-ar plăcea cel mai mult sa cuprindă linia ta?

„Linia mea va cuprinde ideile mele de creație la care lucrez in prezent.”

 

12.Cum ai descrie o ținuta perfecta?

„Este foarte important intr-o ținuta sa alegi materiale de calitate și le combini corect. Culorile joaca un rol foarte important intr-o ținuta, mai ales dacă vrei sa fie de actualitate. Este important ca întotdeauna sa faci o cercetare despre trendurile actuale. Ținuta perfecta este ținuta care ți se potrivește, ținuta care îți pune in evidentă frumusețea trupului și de asta este foarte important sa alegi stilul și croiala potrivită  in funcție de tine. Consider ca ținuta perfecta nu este greu de realizat, trebuie doar studiată și gândită. ”

13.Ne poți spune 3 cuvinte pentru a descrie stilul tău vestimentar?

„Contemporan, original, experimental.”

 

Frumoasa brunetă își creează propria ținută pentru Sărbători!

Sayra ne-a dezvăluit că își va crea pentru Sărbători o ținută modern-tradițională! Ideea ei este să pună un print în locul broderiei clasice.

 

COMMENTS

DISQUS: 0