Magic Johnson, declarat miliardar de către Forbes, devine cel de-al patrulea atlet în clubul exclusivist

Magic Johnson, declarat miliardar de către Forbes, devine cel de-al patrulea atlet în clubul exclusivist

Magic Johnson Primește Distincția de Miliardar de la Forbes

Magic Johnson, fostul star al baschetului, a fost declarat miliardar de către Forbes, devenind astfel al patrulea atlet care se alătură clubului exclusivist. Potrivit revistei de afaceri, averea lui Johnson este estimată la aproximativ 1,2 miliarde de dolari (£990 milioane).

Acest succes excepțional se datorează în principal diversificării portofoliului lui Johnson, care cuprinde investiții într-o serie de companii variate, inclusiv dețineri în diverse echipe sportive. Cu toate acestea, Forbes subliniază că cea mai mare parte a averii sale provine din implicarea sa într-o companie de asigurări de viață.

La vârsta de 64 de ani, Magic Johnson este cunoscut pentru una dintre cele mai iconice cariere din istoria NBA și a avut un impact semnificativ în industria sportului înainte de retragerea sa în 1996. Cu toate acestea, adevărata sa avere a fost construită în afara terenului de joc, în lumea afacerilor.

De la Terenul de Baschet la Imperiul Afacerilor

Forbes dezvăluie că Johnson a obținut aproximativ 40 de milioane de dolari din cariera sa în NBA. În plus, el deține acțiuni în trei echipe sportive cu sediul în Los Angeles, inclusiv celebrul club de baseball MLB, Los Angeles Dodgers. În afara sportului, Johnson a investit în branduri notorii, cum ar fi Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness, și în compania de asigurări de viață EquiTrust.

Un aspect captivant al poveștii lui Magic Johnson este regretul personal: decizia sa de a nu achiziționa acțiuni Nike în anii ’70, când a debutat în NBA. El a optat pentru o înțelegere cu Converse, care i-a oferit un salariu anual de 100.000 de dolari.

 

COMMENTS

DISQUS: 0