Iphone, interdicție la vânzări în China

Iphone, interdicție la vânzări în China

Un tribunal chinez a interzis vânzarea şi importul mai multor modele de iPhone, o decizie care vine pe fondul războiului comercial între SUA şi China, anunţă CNN.

Decizia a venit după ce o instanţă din Fuzhou a decis că Apple încalcă două brevete ale Qualcomm, o companie americană ca produce microcipuri. Modelele exceptate de la interdicţie sunt iPhone XS, iPhone XS Plus şi iPhone XR, care nu erau încă disponibile în China în momentul în care Qualcomm a intentat procesul.

Reacția Apple în scandalul Iphone

Cu toate acestea, Apple a anunţat că toate modelele de iPhone rămân disponibile în China.   „Dacă Apple încalcă interdicţia, Qualcomm va căuta impunerea ordinelor prin tribunalele care fac parte din sistemul de tribunale al Chinei”, a precizat Don Rosenberg, consilierul general al Qualcomm, într-un comunicat.  Apple a acuzat Qualcomm că îşi asumă un brevet care a fost deja invalidat de tribunalele internaţionale şi alte brevete pe care nu le-a folosit niciodată. Apple a informat că va răspunde printr-o acţiune în instanţă.

Scandalul are substrat politic

China şi SUA sunt implicate într-un război comercial iar tehnologia se află în centrul disputei dintre cele două ţări. La câteva zile după ce preşedintele american, Donald Trump şi preşedintele chinez, Xi Jinping, au ajuns la un acord privind un armistiţiu de 90 de zile, Canada a anunţat că a reţinut-o pe Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare la Huawei, cea mai mare companie chineză de telecomunicaţii, existând posibilitatea ca ea să fie extrădată în SUA.   Dacă Beijingul şi Washingtonul nu ajung la un acord în cele 90 de zile, Trump a ameninţat că va impune taxe pentru toate exporturile Chinei în SUA care nu sunt deja vizate de tarife.

COMMENTS

DISQUS: 0